Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2023 Tarragona recupera la Cursa del Seguici

Tarragona recupera la Cursa del Seguici

Tarragona recupera la Cursa del Seguici

Després de tres anys, la ciutat tornarà a gaudir d’una de les curses més populars de la ciutat el pròxim 5 d’agost
20/07/2023

Tarragona recupera enguany la Cursa del Seguici, un dels esdeveniments populars més estimats i participatius de la ciutat que, després de tres anys sense dur-se a terme, el pròxim 5 d’agost tornarà a omplir els carrers de la Part Alta. Serà la 9a edició de la Cursa del Seguici Popular de Tarragona, un dels actes previs més destacats de la programació de les festes de Sant Magí, organitzada pel Club Excursionista Alliberadrenalina, en col·laboració amb l’Associació Mulassa de Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona, la Generalitat de Catalunya i Viding Sant Jordi, i el suport actiu de Tarragona Esports.  

L’última edició d’aquest esdeveniment s’havia celebrat l’agost de 2019, abans de l’esclat de la pandèmia de la Covid-19, que va deixar l’acte en suspens. Ara, gràcies a l’impuls del Club Excursionista Alliberadrenalina, aquesta cursa popular de referència tornarà a rodar pels carrers de Tarragona. Té un recorregut de 5 quilòmetres i 80 metres, amb sortida, a les 20 h, des de la plaça de la Font i la ja tradicional arribada a meta ascendint les escales de la plaça de les Cols, amb la Catedral al fons. Com en edicions anteriors, els organitzadors destinaran una part dels beneficis aconseguits a donar suport a una causa solidària amb arrelament la ciutat. L’entitat beneficiària es donarà a conèixer el mateix dia de la cursa. 

“Ens fa molta il·lusió que la ciutat recuperi la Cursa del Seguici, un dels esdeveniments esportius, populars i participatius de Tarragona”, ha manifestat el conseller d’Esports, Berni Álvarez, que ha apuntat que “personalment, ho celebro especialment, ja que vaig participar i ser padrí d’aquesta cursa l’any 2013”. El conseller ha agraït a totes les persones i entitats “que han fet possible recuperar aquest gran esdeveniment” i ha fet una crida a tota la ciutadania a participar en aquesta cursa.  "Ha de ser un èxit i perdurar en el temps", ha conclòs. 

El president del Club Excursionista Alliberadrenalina, Joan Carles Gil, ha destacat la importància i les ganes de recuperar aquest esdeveniment esportiu i festiu, una actuació que s'emmarca amb l'objectiu d'aquesta entitat de "potenciar l'esport a la ciutat de Tarragona". Per la seva banda, el president de l'associació La Mulassa Tarragona, Enric Garcia Jardí, ha qualificat "de molt bona notícia" el retorn de la cursa i ha subratllat "el gran protagonisme de tots els elements del Seguici Popular i el component solidari de la Cursa del Seguici". "Es tracta d'una cursa emblemàtica a la qual donem tot el suport, ja que apostem per la continuïtat d'aquesta tipologia d'esdeveniments esportius i tan participatius", ha manifestat finalment el president del Viding Sant Jordi, Daniel Figuerola.  

Fins al moment, més de 150 persones ja s’han inscrit a la cursa.

La inscripció té un cost de 12 euros, es pot fer fins al pròxim 1 d'agost i s’ha de dur a terme telemàticament.  

Un major protagonisme de les entitats del Seguici  

Una de les novetats d’aquesta 9a edició és el major protagonisme de les entitats del Seguici Popular. Totes disposaran de dorsal personalitzat, amb la il·lustració del seu element característic en primer pla, i també rebran un obsequi en agraïment per haver format part d’aquest esdeveniment esportiu.  

Pel que fa al cartell d’aquesta edició, és obra de la il·lustradora tarragonina Mireia Marchena i té com a objectiu destacar tots els elements del Seguici de la ciutat. 

La Cursa del Seguici Popular de Tarragona 

La Cursa del Seguici Popular de Tarragona va néixer l’any 2012, en el marc del 25è aniversari de la recuperació històrica de la Mulassa de Tarragona. L’acte es va acabar consolidant en el calendari esportiu i festiu tarragoní i es va celebrar ininterrompudament fins al 2019.  

Segells de reconeixement d'administració oberta