Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2023 Tarragona serà la seu del Campionat d’Espanya d’Orientació amb la participació de 400 esportistes

Tarragona serà la seu del Campionat d’Espanya d’Orientació amb la participació de 400 esportistes

Tarragona serà la seu del Campionat d’Espanya d’Orientació amb la participació de 400 esportistes

És la primera vegada que la ciutat acull aquesta competició per a joves, que engegarà al Pont del Diable
28/06/2023

Tarragona ha estat la ciutat escollida per acollir enguany, per primera vegada, el Campionat d’Espanya en edat escolar per Seleccions Autonòmiques d’Orientació 2023. Es tracta d’una competició d’alt nivell que engegarà aquest divendres dia 30 de juny i s’allargarà fins al pròxim 2 de juliol. Reunirà els 400 millors esportistes en edat escolar de cada comunitat autònoma. Són joves d’entre 12 i 18 anys procedents de setze comunitats autònomes que es dividiran en tres categories: Infantils, cadet i juvenils.  

El campionat arriba de la mà del Club Montsant de Curses d'Orientació i la Federació Catalana de Curses d’Orientació amb la col·laboració, entre altres, de l’Ajuntament de Tarragona a través de Tarragona Esports. Les curses començaran divendres al matí amb la modalitat de mitjana distància al Pont del Diable i continuaran a la tarda amb les curses esprint a Montblanc. Dissabte al matí tindrà lloc la competició de llarga distància a Cornudella de Montsant i a la tarda la modalitat Trail-O a Ferrari Land. Finalment, diumenge es tancarà la competició amb els relleus mixtos al Campus Educatiu Tarragona, equipament que allotjarà la totalitat dels esportistes i el personal tècnic.   

“Estem molt contents pel fet que Tarragona hagi estat escollida per acollir aquest gran esdeveniment esportiu. La nostra ciutat esdevindrà aquest cap de setmana l’epicentre de les cures d’orientació”, ha manifestat el conseller d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, Berni Álvarez, qui ha subratllat que aquesta competició “projectarà a l’exterior part del patrimoni i dels magnífics paisatges de Tarragona”. El conseller, que ha agraït la “gran feina organitzativa per part del Club Local Montsant Orientació i la Federació Catalana de Curses d’Orientació”, ha conclòs recordat que Tarragona “ha d’esdevenir una ciutat de referència per acollir multitud d’esdeveniments esportius de primer nivell”.   

Per la seva banda, la directora del Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques (CESA), Gemma Solé, ha destacat “la part eductiva i social d’aquest esport” i ha afirmat que “hem creat moments que fomenten l'estima per la natura, la convivència entre comunitats, la competitivitat des d'un punt de vista positiu i, sobretot, que els joves gaudeixin al màxim de les qualitats físiques i tècniques que l'esport exigeix”.  

El president del la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya, Josep Maria Santiago, ha subratllat que “som un esport en ple creixement. Organitzar campionats d'Espanya de base com el de Raids d'Aventura l'any passat a Girona, aquest de O-Peu i Trail-O a Tarragona, les lligues estatals de Rogaining i O-Peu com les del pròxim any o el Mundial de Veterans d'O-Peu el 2025 a Girona, ens està ajudant a donar-nos a conèixer i mostrar les nostres capacitats”.  

Consulteu els detalls de la competició al web www.cesa2023tarragona.com.

Segells de reconeixement d'administració oberta