Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2023 Un projecte d'investigació avalua els beneficis per a la salut que aporta l'activitat Anem a Caminar

Un projecte d'investigació avalua els beneficis per a la salut que aporta l'activitat Anem a Caminar

Un projecte d'investigació avalua els beneficis per a la salut que aporta l'activitat Anem a Caminar

L’estudi, a càrrec de la Unitat de Medicina de l’Esport de la Xarxa Santa Tecla i de la Universitat Rovira i Virgili, analitzarà els resultats d’un centenar de persones que participen en aquesta iniciativa saludable de Tarragona Esports
24/05/2023

Les instal·lacions esportives municipals de Campclar han acollit aquest dimecres 24 de maig la primera trobada de les persones que participen en l’activitat Anem a Caminar amb l’objectiu d’iniciar un projecte d’investigació i avaluar els beneficis per a la salut que els aporta prendre part d’aquesta iniciativa saludable. Cada setmana, unes 150 persones amb patologies cròniques i derivades de diferents centres d’atenció primària de la ciutat participen en l’activitat Anem a Caminar. Ara, moltes d’elles participen en aquest estudi, a càrrec de la Unitat de Medicina de l’Esport de la Xarxa Santa Tecla i de la Universitat Rovira i Virgili, que analitzarà les seves variables funcionals, biològiques i psicològiques.   

Les proves han començat aquest dimecres i continuaran aquest divendres 26 de maig; tot plegat esdevé una gran trobada per celebrar el final de curs de l’activitat Anem a Caminar. Les persones usuàries que voluntàriament han decidit participar en aquest projecte d’investigació reben l’acompanyament de l’educador físic responsable de la iniciativa Anem a Caminar, tant pel que fa a la informació sobre l’estudi com pel desplaçament a les instal·lacions esportives de Campclar.     

Anem a Caminar  

L’activitat Anem a caminar és una iniciativa saludable impulsada per l’Institut Català de la Salut (ICS) i la Xarxa Santa Tecla que es desenvolupa des de diferents àrees bàsiques de salut de la ciutat. Des de l’any 2019, Tarragona Esports es va sumar a aquesta activitat aportant la part tècnica i esportiva. 

Cada dia de la setmana s’organitzen caminades que surten des de diferents centres d’atenció primària de la ciutat (des d’on són derivades les persones participants) amb l’objectiu de promoure una activitat física suau i entretinguda entre la ciutadania amb factors de risc com ara la hipertensió, l’obesitat, la diabetis o la vida sedentària.   

L’activitat Anem a Caminar genera lligams entre totes les persones participants i és avalada per professionals sanitaris i per especialistes de l’educació física que aporta Tarragona Esports.   

Segells de reconeixement d'administració oberta