Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2024 Lliga't a la Vida Trail es consolida amb la tercera edició que tindrà lloc el 26 i 27 d'octubre

Lliga't a la Vida Trail es consolida amb la tercera edició que tindrà lloc el 26 i 27 d'octubre

Lliga't a la Vida Trail es consolida amb la tercera edició que tindrà lloc el 26 i 27 d'octubre

Les inscripcions per l’edició de 2024 es van obrir aquest passat mes de febrer i actualment ja hi ha un total de 26 equips inscrits
Lliga't a la Vida Trail es consolida amb la tercera edició que tindrà lloc el 26 i 27 d'octubre Lliga Contra el Càncer
08/05/2024

El cap de setmana del 26 i 27 d’octubre, la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, juntament amb l’equip de KMxTu com a productors de l’esdeveniment, organitzen la tercera edició de Lliga’t a la Vida – Trail, una cursa per equips al Camp de Tarragona. A la segona edició de Lliga’t a la Vida Trail, que es va realitzar l’any passat, van participar 69 equips amb un total de 480 persones inscrites, dades que demostren la bona acollida que va tenir la iniciativa, motiu per consolidar el repte com un esdeveniment amb continuïtat dins el calendari anual.

L’esdeveniment té una finalitat solidària on totes les donacions de forma íntegra es destinen a “La Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre” col·laborant d’aquesta forma en tots els programes actius d’ajuda a pacients que desplega l’entitat a Tarragona i Terres de l’Ebre durant tot l’any. L´edició de 2024 posarà èmfasis a engegar projectes amb la intenció de millorar la qualitat de vida de pacients amb càncer portadors d’ostomies, per promoure estils de vida saludables, el suport emocional i social, la rehabilitació física, la prevenció del càncer de còlon, el seu diagnòstic precoç, la investigació i projectes on l’esport sigui un pilar fonamental. Les inscripcions per l’edició de 2024 es van obrir aquest passat mes de febrer i actualment ja hi ha un total de 26 equips inscrits.

Lliga't a la Vida - Trail és una cursa a peu, de llarga distància, a realitzar en format d'equips i per relleus amb un recorregut de 100 km que es poden realitzar corrent, 70 km corrent o caminant i un últim recorregut de 50 km que es farà caminant. El límit per assolir els 100 km o el 70 km son 18 hores, el límit de temps per recorre la distància de 50 km són 12 hores, moment en que es tancarà la línia de meta. Per poder participar, cal que cada equip, que ha d’estar format per màxim 7 participants, aconsegueixi recaptar un mínim de 700€, en forma de donatiu, que s'haurà d'efectuar amb data límit del dia 10 d'octubre de 2024. D’aquesta manera, a través del web www.lligatalavida.cat, cada equip que vagi fent la inscripció tindrà un espai propi on es podrà anar veient el que porta recaptat. Tothom qui vulgui podrà fer el seu donatiu a l’equip que desitgi.

Tarragona Esports col·labora amb aquest esdeveniment esportiu i solidari i la presentació ha comptat amb la participació del conseller d'Esports de l'Ajuntament de Tarragona, Berni Álvarez. "Aquesta tercera edició tornarà a ser un gran èxit perquè quan es combina esport i solidaritat es crea una química insuperable", ha manifestat Álvarez, qui ha recordat que Lliga't a la Vida Trail ha obtingut una molt bona acollida des del seu inici. "No és casualitat que la primera edició aquest esdeveniment ja comptés amb 300 participants i que l'any passat, en la segona edició, aquesta xifra ascendís a 480. I estem segurs que aquesta gran iniciativa continuarà creixent", ha destacat el conseller d'Esports. 

Funcionament de la cursa

Podran participar en la cursa tots els equips que hagin aconseguit reunir un mínim de 700€. Durant tot el recorregut és condició indispensable que hi hagi sempre, com a mínim, 3 membres de l’equip en cursa. Es podran fer relleus en els diferents punts d’avituallament i de control de pas que estaran situats en les poblacions de final de cada tram, on hi hauran zones de pàrquing específiques per poder arribar en vehicle. La resta de membres de l’equip fan de suport. Cada equip pot organitzar-se segons les seves necessitats, fent servir l’estratègia que cregui més oportuna a l’hora de fer els relleus. Al reglament de la cursa (www.lligatalavidatrail.cat) hi ha tots els detalls que cal saber i tenir en compte per poder participar.

Recorregut de 100 km

La cursa té com a punt de sortida el Port de Tarragona i transcorrerà per diferents termes municipals del Tarragonès, Baix Penedès i l’Alt Camp. (La Móra, La Pobla de Montornès, Bonastre, Albinyana, Masllorenç, Bràfim, Salomó, La Riera de Gaià, els Pallaresos i Tarragona). El recorregut detallat final es definirà pròximament i tindrà 100 km aproximadament. Serà un recorregut poc tècnic i amb poc desnivell per tal de facilitar que la gran majoria de participants puguin gaudir-lo i assolir l’objectiu.

Recorregut de 70 km

La cursa tindrà com a punt de sortida el Port de Tarragona i transcorrerà per La Móra, La Pobla de Montornès, Salomó, La Riera, els Pallaresos i Tarragona.

Recorregut de 50 km

La cursa tindrà com a punt de sortida el Port de Tarragona i transcorrerà per La Móra, La Riera de Gaià, Els Pallaresos i finalment Tarragona.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta