Esteu aquí: Inici Esports Notícies Notícies 2024 Més de 700 persones participaran aquest diumenge en la Caminada Popular d'Hivern Asperger - TEA

Més de 700 persones participaran aquest diumenge en la Caminada Popular d'Hivern Asperger - TEA

Més de 700 persones participaran aquest diumenge en la Caminada Popular d'Hivern Asperger - TEA

Tarragona commemora el dia internacional d'aquest trastorn amb el primer esdeveniment esportiu a l'aire lliure de l'any
16/02/2024

La Caminada Popular d'Hivern Asperger-TEA ha arribat al màxim de participants admesos i aquest diumenge 18 de febrer més de 700 persones participaran en aquest esdeveniment, que enceta el calendari d'activitats esportives a l'aire lliure d'aquest 2024. L'esdeveniment, organitzat per Tarragona Esports i l'Associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona (Aspercamp), sortirà pocs minuts després 10 h des del Camp de Mart, ja que abans, al mateix lloc, es farà la lectura conjunta del manifest amb motiu del Dia Internacional de la síndrome d'Asperger, que se celebra cada 18 de febrer. En la lectura hi participaran diversos consellers i conselleres municipals; membres d'Aspercamp i representants de diverses entitats patrocinadores de la caminada. L'encarregada d'obrir aquest acte serà la consellera d'Igualtat, Serveis a la Ciutadania i Serveis Socials, Cecilia Mangini

La caminada constarà d'un circuit llarg d'uns 9 quilòmetres que transcorrerà el centre urbà i trams de l'Anella Verda; i d'un circuit més curt i urbà de 5 quilòmetres. Ambdues propostes són circulars amb sortida i arribada al Camp de Mart i entre els espais destacats dels recorreguts destaquen la Torre del Pretori, el Balcó del Mediterrani, el monument als Herois de 1811, el monument dels Castellers i la Font de l'Oliva. 

Amb aquesta caminada, Tarragona Esports suma esforços amb Aspercamp, una entitat reconeguda d’utilitat pública que treballa des de l’any 2010 per a totes les persones amb síndrome d’Asperger-TEA del Camp de Tarragona, acompanyant, amb més d’una desena de projectes terapèutics i divulgatius, més de mig miler de famílies. 

Organitzada per Tarragona Esports i Aspercamp, la caminada també compta amb la col·laboració dels voluntaris de Protecció Civil i d'Apif; Ford Tarraco Center, Salut i treball, Adriana Cavallari, Cal Sendra, ViaT, Coca-Cola, Automàtic Tarraco i Ruzafa. 

Segells de reconeixement d'administració oberta