Esteu aquí: Inici Invest in Tarragona Notícies El passat 12 de juny es va signar el conveni per a la implantació del centre comercial Ikea a Tarragona

El passat 12 de juny es va signar el conveni per a la implantació del centre comercial Ikea a Tarragona

El passat 12 de juny es va signar el conveni per a la implantació del centre comercial Ikea a Tarragona

Josep Fèlix Ballesteros: “L’establiment d’IKEA ens reafirma com a capital comercial del sud de Catalunya”
03/07/2012

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el director Immobiliari d’IKEA Ibérica, S.A.U., Pedro Campelo, van signar el  12 de juny  el Conveni urbanístic de planejament i gestió per a la implantació d’una gran superfície comercial d’IKEA, en el terme municipal de la nostra ciutat, concretament en el Pla Parcial Urbanístic (PPU) 10, prop de Campclar, que té  una superfície total de 314.000 m2.

El Conveni també compta amb les signatures de propietaris de sòl del sector del PPU-10, l’Associació Administrativa de Cooperació del PPU-10 i el Servei Municipal de l’Habitatge i Actuacions Urbanes S.A. (SMHAUSA).

 El  Conveni recull que el sòl està qualificat i classificat com urbanitzable delimitat d’ús residencial amb ús terciari com a compatible, a desenvolupar mitjançant el PPU.

La zona limita al nord amb la carretera de Reus; al sud, amb una gran zona d’equipaments i instal·lacions educatives com el Col·legi Bonavista; a l’est, amb el sòl urbà de la zona residencial de Campclar i , a l’oest, amb l’autovia A-7.

 Cal dir, que els propietaris d’aquesta zona interessats en la implantació d’IKEA  s’han constituït com Associació, entitat urbanística col·laboradora de caràcter provisional, per tal de cooperar amb l’Ajuntament, en el desenvolupament del Sector.

Una vegada estigui en vigor el PPU 10,  l’Associació es transformarà en associació administrativa de cooperació definitiva amb caràcter obligatori i automàtic.

L’empresa municipal SMHAUSA és l’administració que actua en el sector per delegació de l’Ajuntament.

 IKEA  estima  que es crearan  aproximadament 500 treball  durant l’execució de les obres i al voltant de 300 llocs de treball directes i entre 50 i 75 d’indirectes, durant l’explotació de la gran superfície comercial.

 IKEA invertirà 60 milions per executar el projecte i la previsió és que l’establiment comercial obri al públic  l'estiu del 2015.

 L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va manifestar que “la implantació d’Ikea ens reafirma com a capital comercial del sud de Catalunya i el lloc on s’ubicarà representarà el desenvolupament d’un sector urbanístic molt important, al costat de Campclar. Donarà una oferta comercial complementaria  i dinamitzarà l’activitat econòmica de tot el municipi”.

 L’alcalde  va subratllar la importància de la creació de nous llocs de treball i va valorar positivament que “en uns temps difícils com els actuals una empresa tant important com Ikea, aposti per la nostra ciutat, amb una inversió econòmica forta, amb llocs de treball,  amb un desenvolupament econòmic i urbanístic,  i amb una oferta comercial que serà un pol d’atracció per a  moltes persones que vindran d’altres poblacions. Tot això,   ens reafirma que anem pel bon camí i que seguim la línea que ens hem marcat, activar econòmicament Tarragona, perquè  això repercuteix en millorar el nivell de  vida de les persones, dels nostres ciutadans”.

 Josep Fèlix Ballesteros va agrair la col·laboració de totes les parts que han fet possible es signés el Conveni i va dir que s’havia treballat de forma constant  i discreta,  i això ha tingut la seva recompensa, que Ikea aposti per Tarragona.

Segells de reconeixement d’administració oberta