Esteu aquí: Inici Invest in Tarragona Notícies Joves catalans i xinesos participen al programa Sinèrgies, de captació de talent emprenedor i internacionalització empresarial

Joves catalans i xinesos participen al programa Sinèrgies, de captació de talent emprenedor i internacionalització empresarial

Joves catalans i xinesos participen al programa Sinèrgies, de captació de talent emprenedor i internacionalització empresarial

El passat divendres 5 d’abril, els 30 joves que van passar amb èxit el procés de selecció per a participar del programa Sinèrgies, van començar les activitats d’aquest programa pilot dissenyat conjuntament entre l’Ajuntament de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili, amb la col•laboració de la Diputació de Tarragona, Casa Àsia i Europe Direct.
09/04/2013

 

Després d’un procés de selecció en què han participat 51 joves que cursen estudis universitaris a Catalunya, principalment a l’àrea d’influència de la URV, han estat 30 els joves que han entrat a participar al Sinergies, 15 catalans i 15 xinesos. S’ha valorat especialment la seva inquietud emprenedora, el nivell de formació i l’interès per conèixer altres cultures amb finalitats empresarials i per crear empreses.

Durant els propers 3 mesos, entre l’abril i el juny, aquests estudiants compartiran activitats formatives i culturals amb l’objectiu de què arribin a adquirir els coneixements necessaris per crear i dirigir una empresa, coneguin les potencialitats comercials del nostre territori i les característiques del mercat xinès i europeu.

El programa també vol potenciar l’establiment de vincles entre estudiants catalans i xinesos amb esperit emprenedor. Segons el Conseller de Treball i Activació Econòmica, Javier Villamayor “el que pretenem és que a mig termini les relacions entre aquests estudiants de diferents procedències fructifiquin en forma de noves empreses o de relacions comercials positives per Tarragona”. Villamayor ha recordat que “cada any la nostra Universitat rep un bon nombre d’estudiants amb esperit emprenedor procedents de la Xina, un mercat en creixement i el Sinèrgies és una bona forma de convertir aquesta realitat en oportunitats econòmiques”.

Segons el mateix conseller, “aquest programa vol ser una oportunitat per joves del territori que puguin explotar les nostres potencialitats econòmiques en mercats externs i alhora promoure l’atracció d’inversions d’economies en creixement, com la xinesa”.

Ara mateix, Sinèrgies és un programa pilot i la voluntat de la Conselleria de Treball i Activació Econòmica és consolidar-lo i, fins i tot, ampliar-lo a altres economies en expansió a partir de la tardor de 2013.

Segells de reconeixement d’administració oberta