Esteu aquí: Inici Invest in Tarragona Notícies Presentada la guia "A peu per Tàrraco. 10 passejades i excursions"

Presentada la guia "A peu per Tàrraco. 10 passejades i excursions"

Presentada la guia "A peu per Tàrraco. 10 passejades i excursions"

La publicació és una acurada guia que proposa fins a deu itineraris diferents, tres d’urbans i set de fora la ciutat, que permeten descobrir a l’excursionista els antics camins de Tàrraco i gaudir alhora amb el passat de la ciutat romana.
Presentada la guia "A peu per Tàrraco. 10 passejades i excursions" Llibre "A peu de Tàrraco"
16/07/2013

 

La història de Tàrraco encara té molt recorregut. En aquest cas 86 quilòmetres dividits en deu rutes de diferents dificultats i longitud que recull el llibre "A peu per Tàrraco. 10 passejades i excursions" de Sara Sans (periodista), Rafael López-Monné (fotògraf) i Hugo Prades (il·lustrador).

El projecte, que porta dos anys de treballs previs, es va presentar ahir a la tarda davant d'un centenar d'assistents que van acudir primer a la presentació del llibre, en la sala Espai Turisme (antic ajuntament) i després es van sumar a un petit recorregut aprofitant l'epigrafia de la Part Alta, que va terminar amb un piscolabis a la plaça del Rei. La singularitat de la guia radica en el fet que cada ruta està explicada per un personatge real de l'època, i ahir a la tarda quatre figurants van representar personatges de la Tàrraco romana.

El llibre és més que una guia: són 240 pàgines que recullen historia, imatges, il·lustracions... S'ha editat en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) amb l'objectiu de sumar una nova oferta turístic-històrica diferent de la ruta dels monuments, i que permeti conèixer, a traves de camins públics, l'ager (termini municipal) que rodejava la colònia Tàrraco.

Per això, López-Monné, Sans i Prades han contat amb la col·laboració d'historiadors per tal que cadascú dels camins estigui perfectament documentat. Aquest projecte és un dels últims del ja dissolt Consorci de la Tàrraco Romana i el seu Pla de Competitivitat.

S'ha comptat amb la col·laboració de poblacions veïnes com Altafulla, Constantí i Roda de Barà, presents en els itineraris que estan pensats per a tots els públics. Fins i tot el més llarg, de més de 25 quilòmetres, "pot convertir-se perfectament en un itinerari d'entreteniment dels practicants de cursa de muntanya", va explicar ahir López-Monné.

Patrimoni

A part de les descripcions de les rutes, el context històric i les il·lustracions complementàries per fer una visió retrospectiva de l'entorn de Tarragona, aquest llibre-guia té un vessant mediambiental molt destacable.

Segells de reconeixement d'administració oberta