Esteu aquí: Inici Invest in Tarragona Notícies Trobada del Pacte per al Desenvolupament de la Química

Trobada del Pacte per al Desenvolupament de la Química

Trobada del Pacte per al Desenvolupament de la Química

El projecte Tarragona Smart City i la via d’ample europeu (Tercer Fil), en la reunió del clúster químic.
18/12/2012

 

Els agents del clúster químic del Camp de Tarragona es van reunir el passat 5 de desembre per tractar, entre d’altres temes, el projecte Tarragona Smart City i la via d’ample europeu (Tercer Fil).

La reunió ha estat la segona des de la signatura a la nostra ciutat, el 6 de juliol de 2010, de l’ anomenat Pacte pel Desenvolupament. En aquest pacte, ajuntaments, Generalitat, Universitat Rovira i Virgili, sindicats i representants empresarials apostaven pel manteniment i consolidació del sector químic al Camp de Tarragona.

Els alcaldes dels municipis del clúster químic, el delegat del Govern, el president i vicepresidents de la AEQT, la Cambra de Comerç, el Port de Tarragona, els sindicats i la Universitat Rovira i Virgili (URV) van estar presents en aquesta trobada en la que es va abordar el projecte del tercer carril ferroviari. Una inversió que aquest sector ha defès enèrgicament per garantir la competitivitat futura.

Damunt de la taula també es va tractar el projecte Smart Mediterranean City, en el que algunes companyies del sector, com Repsol, ja està treballant amb l’Ajuntament.

El clúster químic de Tarragona vol llançar una estratègia comú per sortir a l’exterior a buscar noves inversions. En aquest sentit, es donarà a conèixer les prestacions i serveis que ofereixen els polígons nord i sud, amb l’objectiu de què altres empreses d’aquest àmbit puguin estar interessades en instal·lar-se en el territori. Un objectiu que guanyarà força amb la sortida internacional de mercaderies.

Segells de reconeixement d’administració oberta