Esteu aquí: Inici La ciutat Agenda 2024 CaixaForum Activitat inaugural: Homo ludens

Activitat inaugural: Homo ludens

Luca Carruba, comissari d’“Homo ludens. Videojocs per entendre el present”, juntament amb Mónica Rikić, artista electrònica i Premi Nacional de Cultura de Catalunya 2021, introduiran l’exposició i la seva conceptualització. La mostra proposa un recorregut per més de quaranta peces entre videojocs i obres d’art, i ofereix una visió antropològica del joc en la qual els videojocs són l’expressió contemporània més estesa.

Luca Carrubba és doctor en Belles Arts, sociòleg de la comunicació i especialista en tecnologia interactiva. Al llarg de la seva carrera ha col·laborat amb diferents institucions, com ara el Centro de Cultura Internacional Tabakalera, el Centro de Cultura Digital de Mèxic o Idartes Bogotá, entre d’altres. Ha publicat nombrosos articles i assajos, i ha estat professor en universitat nacionals i internacionals com l’escola de disseny Elisava o la Pontifícia Universitat Xaveriana. Carrubba també és codirector d’Arsgames, una organització internacional que treballa en la cruïlla entre l’art, la ciència, la tecnologia i la participació ciutadana amb videojocs, marca amb la qual avui dia desenvolupa tots els seus projectes.

Mónica Rikić és artista electrònica i Premi Nacional de Cultura de Catalunya 2021. Ha desenvolupat la seva pràctica mitjançant el codi i l’electrònica creativa, tot combinant-los amb objectes no digitals per crear projectes interactius i instal·lacions robòtiques. El seu interès rau en l’impacte social de les tecnologies, i se centra en el pensament crític al voltant de les tecnologies alternatives i l’open hardware. Els seus projectes s’han exposat en diferents institucions i festivals nacionals i internacionals de renom des de fa més de deu anys.

  • Es demana puntualitat

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Què
Xerrades i congressos
Quan
21/03/2024 18:00 to 19:00
Localització
Telèfon de contacte
977 249 871
Preu
Gratuït - amb reserva
Venda d'entrades / Inscripcions

Podeu fer les vostres reserves a la web de CaixaForum.

Organitzat per 
CaixaForum
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta