Esteu aquí: Inici La ciutat Agenda 2024 CaixaForum La plasticitat mental humana

La plasticitat mental humana

Un dels objectius fonamentals de la neurociència és comprendre els mecanismes responsables de la nostra activitat mental. Gràcies al notable desenvolupament i evolució del cervell, duem a terme tasques humanes tan extraordinàries i complicades com escriure un llibre, compondre una simfonia o inventar l’ordinador. La seva plasticitat li permet adaptar-se i reorganitzar-se al llarg de la vida, fins i tot a l’edat adulta, i desenvolupar noves connexions neuronals, reassignar funcions a diferents àrees i recuperar-se de lesions.

En l’àmbit funcional s’han fet estudis que revelen com el cervell processa la informació o com es formen els records i les emocions, cosa que ens ajuda a entendre millor la nostra ment i obre possibilitats per al desenvolupament de teràpies i tractaments mèdics. El neurocientífic especialista en microorganització cerebral Javier de Felipe ens explicarà com aquests avenços en plasticitat cerebral estan transformant la nostra comprensió del cervell i el potencial significatiu que tenen per millorar la salut i la qualitat de vida de les persones.

A càrrec de:

Javier de Felipe, neurocientífic, professor d’Investigació a l’Institut Cajal (CSIC) especialitzat en l’estudi microanatòmic del cervell. Director del projecte Cajal Blue Brain des del 2009. Cofundador del Human Brain Project, líder del subprojecte SP1 des de l’octubre del 2013 fins al març del 2020 i membre del Science and Infrastructure Board (SIB) del HBP (2013-2023). Està considerat el neuroanatomista més destacat que ha seguit els passos del científic espanyol Santiago Ramón y Cajal.

Modera:

Tamara Pazos Cordal, doctora en Biologia i amb el màster interuniversitari en Neurociència de la Universitat de Santiago de Compostel·la, especialitzada en neurociència cognitiva. Escriptora i divulgadora científica, és autora i presentadora del programa en format pòdcast “Un humano por persona”.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

La plasticitat mental humana
Què
Xerrades i congressos
Quan
28/02/2024 18:00 to 20:00
Localització
Preu
6 €
Venda d'entrades / Inscripcions

En línia al web de CaixaForum.

Organitzat per 
CaixaForum
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta