Esteu aquí: Inici La ciutat Agenda 2024 CaixaForum La revolució científica i la seva empremta en la ciència actual

La revolució científica i la seva empremta en la ciència actual

En aquesta conferència parlarem sobre com es va configurar la ciència moderna durant l’anomenada revolució científica dels segles XVI i XVII. Però abans visitarem els pensadors que la van fer possible i els seus protagonistes principals: Euclides, Aristòtil, Arquimedes, Ptolemeu, Vesal, Copèrnic, Galileu, Kepler, Harvey, Boyle i Newton.

A més, durant la xerrada descobrirem com es va gestar la revolució química que va protagonitzar al segle XVIII el químic i biòleg francès Antoine Lavoisier, considerat el pare de la química moderna. Un passeig històric que, guiats pel físic i historiador de la ciència José Manuel Sánchez Ron i la periodista i divulgadora Patricia Fernández de Lis, ens permetrà analitzar l’empremta que aquella ciència va deixar en la matemàtica, la física, l’astronomia, la química, la biologia i la medicina posteriors.

A càrrec de:

José Manuel Sánchez Ron, llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat Complutense de Madrid i doctor en Física per la Universitat de Londres, catedràtic emèrit d’Història de la Ciència de la Universitat Autònoma de Madrid, en la qual abans havia estat professor titular de Física Teòrica. És acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals i numerari de l’Acadèmia Internacional d’Història de les Ciències i de l’Acadèmia Europea de Ciències i Arts. Acadèmic de la Reial Acadèmia Espanyola, ha dirigit col·leccions científiques i ha publicat més de cinquanta llibres sobre història de la ciència. És Premi Nacional d’Assaig del 2015.

Moderadora:

Patricia Fernández de Lis, periodista, docent i divulgadora científica especialitzada en ciència, tecnologia, salut i medi ambient. Premi Prisma 2010 especial del jurat de la Casa das Ciencias de la Corunya, Premi Mario Bohoslavsky 2011 Associació per a l’Avenç del Pensament Crític (ARP-SAPC) i Premi Concha García Campoy 2019, atorgat per l’Acadèmia de les Ciències i les Arts de TVE. És directora de Matèria i docent del màster en Comunicació de la Ciència, la Tecnologia i el Medi Ambient a la Universitat Carlos III de Madrid.

La conferència es durà a terme en castellà

Més informació sobre aquest esdeveniment…

La revolució científica i la seva empremta en la ciència actual
Què
Xerrades i congressos
Quan
06/03/2024 18:00 to 19:00
Localització
Telèfon de contacte
977 249 871
Preu
6 €
Venda d'entrades / Inscripcions

Podeu comprar les entrades a la web de CaixaForum

Organitzat per 
CaixaForum
Hi col·labora
Fundación José Manuel Lara
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta