Esteu aquí: Inici La ciutat Agenda 2024 CaixaForum L'envelliment de les nostres cèl·lules

L'envelliment de les nostres cèl·lules

Quan les nostres cèl·lules són joves hi ha absència de malaltia, mentre que a mesura que es divideixen es produeixen un seguit de processos moleculars que causen l’envelliment, font de malaltia. La velocitat a la qual cada individu envelleix és la combinació de determinants genètics i hàbits de vida. L’envelliment molecular i cel·lular provoca tot tipus de malalties, de manera que si en volem disminuir o endarrerir l’aparició hem d’atacar aquest procés.

Gràcies a la investigació científica en aquest camp feta en els últims vint anys, s’han descobert molts dels processos moleculars que condueixen a l’envelliment. Una de les vies que s’han estudiat millor està relacionada amb l’escurçament dels telòmers, que són les estructures de protecció situades al final dels cromosomes i que es perden al llarg de la vida. En aquesta sessió, la doctora Blasco ens detallarà quines són les últimes recerques en aquest tema, quines vies s’estan desenvolupant actualment i què s’espera descobrir en un futur.

A càrrec de:

María Blasco, llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat de València. Doctora en Bioquímica i Biologia Molecular per la Universitat Autònoma de Madrid. Directora del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO). Ha estat llorejada amb multitud de premis i distincions, com ara el Premi Nacional d’Investigació Santiago Ramón y Cajal (2010), la Distinció de la Generalitat Valenciana al Mèrit Científic, el Premi Balmis Rotary Club Alicante (2017), el Premi 2023 a la Trajectòria Internacional en la Protecció del Dret a la Salut i el Premi 2023 a la Millor Direcció Científica i de Gestió. Gran comunicadora científica en ràdio i televisió, divulgadora i escriptora.

Moderador:

Ignacio Crespo, metge i divulgador científic. Dirigeix i presenta el pòdcast “Noosfera”, col·labora en diverses seccions de ciència a la ràdio i la premsa escrita i és autor del canal @SdeStendhal.

La conferència es durà a terme en castellà

Més informació sobre aquest esdeveniment…

L'envelliment de les nostres cèl·lules
Què
Xerrades i congressos
Quan
13/03/2024 18:00 to 19:00
Localització
Telèfon de contacte
977 249 871
Preu
6 €
Venda d'entrades / Inscripcions

Podeu comprar l'entrada a la web de CaixaForum.

Organitzat per 
CaixaForum
Hi col·labora
Fundación José Manuel Lara
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta