Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 15è Festival Dixieland. De les arrels africanes a les grans orquestres

15è Festival Dixieland. De les arrels africanes a les grans orquestres

15è Festival Dixieland. De les arrels africanes a les grans orquestres

Se celebrarà del dimarts 11 al diumenge 16 de març
05/03/2008

El Festival Dixieland d'enguany, que se celebrarà del dimarts 11 al diumenge 16 de març, ha dibuixat un viatge per diferents èpoques del jazz. En aquest sentit serà una de les edicions més eclèctiques pel que fa a varietat en els concerts. Presentarà fins a un total de 27 formacions, amb 9 països participants i 105 activitats al llarg de sis dies.

El viatge començarà per les arrels més africanes, que són la base del naixement del jazz i que s'apropen als ritmes més ètnics. Seguirà amb l'època daurada de les grans orquestres i amb l'estil vocal inventat per Louis Armstrong anomenat “scat”, que consisteix a ometre les lletres dels temes i transformar síl·labes i vocals en sons guturals i indefinits que donen al cant un color i un swing molt particular. Finalment, el Festival es traslladarà cap als anys 40 i 50 per recrear el grup femení The Andrews Sisters.

La veu serà l'eix temàtic conductor de la quinzena edició del Festival Internacional de Dixieland de Tarragona. Dee Dee Bridgewater protagonitzarà el concert inaugural i la seguiran la històrica formació argentina La Porteña Jazz Band, la cantant catalana Big Mama, els Esclat Gospel Singers, Las Divias i la nordamericana Monique Thomas i les seves Voices of Praise.

Com cada any els espais protagonistes on es desenvoluparà bona part del Festival seran els carrers i les places de la ciutat, però també omplirà molt espais culturals de Tarragona. El Teatre Metropol, els auditoris de la Fundació la Caixa i Fundació Caixa Tarragona, segueixen sent alguns dels espais triats i a aquests s'hi incorporen la Biblioteca Pública, el Centre Penitenciari, l'església de Sant Llorenç, la Casa de la Festa i el mercadet de Bonavista dels diumenges al matí.

Més informació i tota la programació del Festival a: www.dixielandtarragona.cat

Segells de reconeixement d'administració oberta