Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 24 propostes fiscals i socials per a les famílies

24 propostes fiscals i socials per a les famílies

24 propostes fiscals i socials per a les famílies

L'Ajuntament de Tarragona té previst aplicar una sèrie de mesures fiscals, administratives i socials, que repercuteixen positivament en els ciutadans de Tarragona.
19/06/2008

L'Ajuntament de Tarragona té previst aplicar una sèrie de mesures fiscals, administratives i socials, que repercuteixen positivament en els ciutadans de Tarragona. En total són 24 actuacions, algunes totalment noves i d'altres que ja estan en marxa, però que s'aniran ampliant progressivament.

El tinent d'alcalde de Gestió Econòmica i Pressupostària, Pau Pérez, ha convocat una reunió amb els sindicats, organismes empresarials i diverses institucions per tal d'exposar i tractar aquestes mesures que l'Ajuntament vol posar en marxa.

Mesures de caire fiscal

Les ordenances fiscals que s'aplicaran l'any 2009 i que està previst aprovar-les el proper mes de juliol, contemplaran un seguit de modificacions importants que afectaran a diversos sectors de la ciutat, són les següents:

·         1.-Supressió del pagament de la plusvàlua en cas de successió (la plusvàlua la paga la persona que  compra o rep una herència d’un familiar, un pis, casa, terreny)
·         2.-Eliminació de les taxes per les celebracions de matrimonis civils a l’Ajuntament de Tarragona, en determinades circumstàncies.
·         3.-Reducció de l’impost de circulació per a vehicles de dues rodes.
·         4.-Noves targetes de residents per estacionar en  zones blaves i abonaments anuals
·         5.-Targeta per estacionar en zona blava per a treballadors autònoms d’empreses de serveis bàsics.
·         6.-Bonificacions fiscals a les empreses que promoguin habitatge social (reducció de l’impost de construcció)
·         7.-Rebaixa dels límits dels imports per aplaçament sense avals.
 
Reforma de l’administració municipal
 
L’equip de govern creu que l’administració municipal ha de funcionar amb eficàcia i agilitat,  això repercuteix en la ciutadania i també en les empreses, en l’escurçament de terminis per les demandes de permisos, per exemple, obertures d’establiments, construcció etc, En aquest sentit, s’està treballant en quatre aspectes concrets:
 
·         8.-Implantació de la signatura electrònica.
·         9.-Implantació dels tràmits a través d’internet.
·         10.-Nou programa de gestió de llicències que agilitzi el tràmit.
·         11.-Reducció dels tràmits  per contractar obres o serveis municipals.
 
Gestió eficient de les empreses municipals
 
Un dels objectius de l’Ajuntament és reduir el dèficit de les empreses municipals, això ja s’està aconseguint i les mesures que s’han adoptat són:
 
·         12.-Reducció significativa dels dèficits de les empreses de Transports, Mitjans de comunicació i Desenvolupament Econòmic: en un any  aquestes tres empreses han reduït en total  1,8 milions d’euros de dèficit.
·         13.-S’ha creat la figura de “control financer” pel conjunt de les empreses municipals, precisament per fer una gestió econòmica eficient.
·         14.- S’està agrupant el deute de l’ Empresa d’Aparcaments per garantir la seva viabilitat i s’està negociat amb l’ Institut Català de Finances un crèdit de 18 milions d’euros a 35 anys.
 
Mesures d’acció social
 
La gestió realitzada durant aquest any de govern s’ha caracteritzat per l’adopció de mesures socials que s’aniran ampliant, com són:

          15.- Es rebaixaran els preus dels pàrquings concessionats.

·         16.-El passat mes de maig es va posar en marxa la Targeta de Transport Escolar amb la qual els estudiants poden viatjar gratuïtament amb els autobusos municipals 4 vegades al dia, durant els dies laborables del període lectiu. L’únic que han de pagar és 1 euro per la targeta.
Aquesta targeta ja l’ han utilitzat 523 els alumnes de 5è i 6è curs de Primària.
A partir del curs 2009-10 la Targeta de Transport Escolar s’ampliarà als escolars de P4, P5, tota l’Educació Primària i primer curs d’ESO i després s’ampliarà a tota l’ESO.
·         17.-El compromís de construir 5 llars d’infants, de les quals 3 ja estan concretades.  Les obres de la  del Cèsar August ja han començat les obres; el setembre començarà la construcció de la de Sant Pere i Sant Pau, que estarà situada al costat del col•legi Marcel•lí Domingo, i a finals de desembre o principis de gener, un altra, darrera l’Hospital Joan XXIII.
·         18.-S’han a triplicat els plans d’ ocupació, formació i empreses. Alguns exemples són: la promoció de 44 persones amb dificultats per trobar feina, el foment de joves amb formació i experiència i la finalització de l’Escola-Taller de Sant Salvador, el curs de creació d’empreses;   el curs de mediadors,  la Casa dels Oficis d’Energia Solar, el taller d’ocupació per a treballadores familiars i la posada en marxa d’agents de desenvolupament local.
També s’ha engegat l’Escola-Taller per restaurar la Quinta de Sant Rafael
·         19.-S’han triplicat les accions de formació perquè l’Ajuntament ha participat en el Pacte de Santes Creus i ha rebut una subvenció de 200.000 euros. (Anteriorment s’havien  rebut 70.000euros).
·         20.-S’ha creat una borsa d’Habitatge de Lloguer Social, ahir es va signar el conveni amb la Generalitat.
·         21.-S’ampliarà  l’edat per rebre l’Ajut de Lloguer Jove (18-35 anys)
·         22.-Es construiran pisos de protecció oficial. Desenvolupament de l’ARES.
 
 
Mesures amb els agents socials i altres administracions
 
·         23.-Desenvolupament del Pla Estratègic, que integrarà l’Agenda 21 i els Plans de Comerç i Turisme.
·         24.-Impuls de nous projectes amb la Cambra de Comerç, les patronals, la URV i el Port de Tarragona.
 
 
 
Tarragona 19 de juny 2008
Segells de reconeixement d'administració oberta