Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 "Clar com l'aigua, estalvia!" continua a les escoles

"Clar com l'aigua, estalvia!" continua a les escoles

"Clar com l'aigua, estalvia!" continua a les escoles

24/10/2008
Els alumnes de 6è de primària de les escoles de Tarragona participen durant aquest trimestre en la campanya “Clar com l’aigua, estalvia!” impulsada per l’Ajuntament de Tarragona. Els col·legis Joan Roig, El Carme i els CEIP Pràctiques, La Canonja, Gual i Villalbí, Saavedra, El Serrallo, Mediterrani i Pau Delclòs són els centres educatius on s’està duent a terme aquesta iniciativa, que se suma a les accions engegades al maig d’aquest any per a conscienciar a la ciutadania en un ús responsable de l’aigua.
 
Durant una hora, els alumnes realitzen el Taller de l’Aigua que consta d’una primera part dedicada a l’explicació del cicle de l’aigua i a la presentació d’accions que es poden fer a casa per aconseguir un ús més racional i eficient de l’aigua, i una segona part on participen en el Joc de l’Aigua, una sèrie de jocs didàctics com els mots encreuats, relacionar parelles, sopa de lletres que els alumnes realitzen en grup. El Taller finalitza amb l’entrega dels mecanismes estalviadors per a les aixetes i una mostra de com poden col·locar-los a casa.
 
Aquesta activitat s’afegeix a les accions iniciades aquest any des de la Conselleria de Sostenibilitat i Medi Ambient per tal sensibilitzar a la ciutadania en la necessitat d’estalviar aigua i fer un ús responsable d’aquest recurs natural escàs. El mes de maig es va iniciar una campanya porta a porta per a facilitar la instal·lació de mecanismes estalviadors d’aigua a les aixetes als barris de Torreforta, Cala Romana i Boscos. A l’estiu el Club dels Tarraconins va organitzar un concurs entre els més petits per a premiar la millor idea estalviadora i, per a finals d’aquest any, la campanya “Clar com l’aigua, estalvia!” organitza una exposició sobre el canvi climàtic i els efectes de la sequera.
Segells de reconeixement d'administració oberta