Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 L'ajuntament presenta el programa d'activitats Només en fa setanta...

L'ajuntament presenta el programa d'activitats Només en fa setanta...

L'ajuntament presenta el programa d'activitats Només en fa setanta...

Els actes s'han organitzat amb motiu dels 70 anys de l'acabament de la Guerra Civil a Tarragona i els pobles de la comarca
17/12/2008

Tarragona acull els actes organitzats per diferents entitats de Tarragona i coordinades pel Servei d'Arxiu i Documentació Municipal de l'Ajuntament de Tarragona amb motiu dels 70 anys de l'acabament de la Guerra Civil a Tarragona i els pobles de la comarca. Els actes es desenvoluparan entre els mesos de gener i abril del 2009 i tenen com objectiu donar a conèixer el que va succeir abans i després d'aquell 15 de gener de 1939.

El 15 de gener de 1939, l'entrada de les tropes franquistes a la ciutat posava punt i final a una guerra que s'havia iniciat trenta mesos abans per la rebel·lió d'uns militars contra el règim legítim de la República.

Ara, just 70 anys després, quan encara hi ha molts homes i dones que van viure aquells fets, diferents institucions i entitats culturals de la nostra ciutat han programat un seguit d'activitats per a commemorar aquesta efemèride. Des del vessant de la difusió mitjançant exposicions, conferències, visites guiades i projeccions, fins a la recerca, la reflexió i el debat més historiogràfic amb un congrés i unes jornades universitàries.

En total, s'han programat: 4 exposicions, 12 conferències, 5 projeccions, el Congrés sobre Església i Guerra Civil, les Jornades sobre les Font Orals i les visites guiades al refugi antiaeri.

La presentació del programa ha anat a càrrec de Rosa Rossell, tinent d'alcalde de Patrimoni; Eudald Roca, president del Consell Comarcal del Tarragonès; Gabriel Mas, representant de l'Autoritat Portuària de Tarragona; Carles Marquès, director de CaixaForum Tarragona; Pau Ricomà, president de l'Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic, i Jordi Piqué del Servei d'Arxiu i Documentació Municipal.

Més informació al PDF

Segells de reconeixement d'administració oberta