Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Actes del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere

Actes del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere

Actes del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere

Tindran lloc el proper dimecres, 25 de novembre
24/11/2009

 

Aquest dimecres a les 12 h, davant el monument als Castellers de la Rambla Nova, la tinenta d’alcalde de Serveis a la Persona, Victòria Pelegrín assistirà a l’acte institucional de rebuig de la violència masclista amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. L’acte comptarà amb la participació del delegat del Govern al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, i la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones (ICD) de Tarragona, Isabel Sales.

Durant l’acte, organitzat per l’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat, representants de les associacions de dones d’Altafulla, Vila-seca i Reus faran la lectura del manifest de rebuig a la violència masclista, subscrit per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, les Diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques. Posteriorment es farà un minut de silenci.

Altres actes programats per commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

 
12 h Concentració unitària institucional davant del monument als Castellers, amb la lectura del manifest unitari.
 
15 h Cinefòrum. Passi de la pel·lícula Solas, amb xerrada posterior de Pilar Fernandez. Organitza la Comissió de la Dona de Campclar (l’Ajuntament forma part activa d’aquesta comissió). Lloc: Centre Cívic de Campclar.
 
18 h “Un brindis per la vida” i lectura del manifest unitari. Organitza l'Ateneu Cultural de Campclar i el Col·lectiu de Dones de Torrenova, davant del Centre Cívic de Campclar.
 
18.30 h Davant el monument als Despullats, concentració, ofrena de flors i lectura del manifest per part dels sindicats CCOO i UGT.
 
19 h Conferència de la consellera de Justícia Montserrat Tura amb motiu de la celebració del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, sota el títol "Atenció a la víctima". Lloc: saló de sessions del Palau Municipal.
 
Del 25 al 12 de desembre, al Centre Cívic de la Part Alta, exposició d'imatges contra la violència (realitzades per alumnes i professors del Centre d’Estudis de la Imatge).
 
El mes de gener es realitzaran quatre tallers de prevenció de violència adreçats a les associacions i entitats de dones. El seu objectiu serà afavorir la reflexió sobre els rols i estereotips de gènere i com aquests tenen influència en la vida de les dones, desenvolupant habilitats per detectar indicadors de risc i alerta davant la violència de gènere. Els tallers s'estructuren en sessions de dues hores i mitja impartides per professionals de la CAM.
 
 
 
Tarragona, 24 de novembre de 2009
Segells de reconeixement d’administració oberta