Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Agermanament del Club dels Tarraconins amb el Club Banyetes de Lleida

Agermanament del Club dels Tarraconins amb el Club Banyetes de Lleida

Agermanament del Club dels Tarraconins amb el Club Banyetes de Lleida

L'acte tindrà lloc el diumenge 14 de juny a la capital del Segrià dins la festa anual del Club Banyetes
11/06/2009
Aquest proper diumenge 14 de juny se celebrarà a Lleida l’agermanament entre el Club dels Tarraconins i el club Banyetes, un club amb objectius i finalitats molt similars al Club dels Tarraconins, però amb uns quants anys més de rodatge.
 
A l’acte d’agermanament dels dos clubs infantils assistirà l’Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, acompanyat de la Consellera de Comunicació i Participació, Begoña Floría. Aquests duran a terme l’acte simbòlic d’agermanament juntament amb l’Alcalde de Lleida, Àngel Ros, tot intercanviant-se la samarreta respectiva del Club.
 
Fins a Lleida també es traslladaran la Nineta i l’Ivori per tal de conèixer al cargol Banyetes, mascota del Club infantil lleidatà. Tampoc faltaran a la cita les ballarines de Tecla’t Màgi’c, el grup de dansa del Club dels Tarraconins, que actuaran durant la festa del Club Banyetes, acompanyades de les ballarines de Lleida.
 
Clubs molt propers
Els dos clubs, i per tant, els dos Ajuntaments, creuen en la necessitat de tenir una cura especial en vetllar pels drets dels infants i per facilitar-los la participació en les activitats i decisions d'interès públic. Així, ambdós disposen d'òrgans de participació ciutadana infantil com ara el Consell Municipal d’Infants que donen als nens i nenes veu en els assumptes municipals en relació amb aquells àmbits d’activitat pública municipal que afectin o es refereixin a la infància.
 
El Club Banyetes, a l’igual que el Club dels Tarraconins, té també un programa de televisió i un web infantil com a principals mitjans de participació que tenen els nens i nenes de les respectives ciutats catalanes. Amb ells aprenen coses sobre la seva ciutat, es diverteixen i poden dir la seva per a contribuir en la formació de la futura ciutat en mans dels que avui són encara infants.
 
Treball conjunt
A partir de diumenge, els dos clubs infantils tindran una relació molt estreta i duran a treme treballs conjunts i col·laboracions.
 
A partir del proper curs escolar està previst que participin de manera conjunta en diverses accions solidàries, que enguany se centraran en el projecte “Gotes per al Níger” d’Unicef. La col·laboració del Club dels Tarraconins en aquest projecte es concreta amb el suport a la cursa solidària que es fa a Tarragona aquest 21 de juny, i en la difusió del projecte i la recaptació de fons provinents de la venda de productes de marxandatge del Club.
 
A més també compartiran i intercanviaran continguts televisius i mantindran reunions periòdiques de treball comú tant a Lleida com a Tarragona.
 
L’acte d’agermanament està previst que es torni a dur a terme a la nostra ciutat el proper mes de setembre durant les festes de Santa Tecla.
 
El Club Banyetes
El Club Banyetes va néixer a Lleida com a Club infantil pertanyent a la Regidoria d’infància de l’Ajuntament l’any 2005. Actualment compta amb 8.000 socis i incorpora en les seves activitats prop de 10.000 nens i nenes, una part important d’infants immigrants.
 
El Club Banyetes va néixer com un espai de dinamització infantil de l’Ajuntament de Lleida. La principal finalitat del Club és transmetre valors que complementin a l’infant en la seva educació tant personal com integral, col·laborant amb la família i les escoles. L’objectiu del Club Banyetes és promoure la cultura, l’educació i el lleure mitjançant eines d’integració, respecte i cohesió de primer ordre. Alhora que difon l’ús exclusiu de la llengua catalana en totes les seves activitats.
Segells de reconeixement d'administració oberta