Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Ajuntament i Nàstic presenten el projecte del Nou Estadi

Ajuntament i Nàstic presenten el projecte del Nou Estadi

Ajuntament i Nàstic presenten el projecte del Nou Estadi

Tindrà una capacitat per a 18.000 espectadors
11/12/2007

L'Ajuntament de Tarragona i el Club Gimnàstic han presentat el projecte del Nou Estadi del Nàstic, així com de la ciutat esportiva.

Amb una superfície total de més de 42.000 m2 i una capacitat inicial de 17.500 espectadors – ampliable fins a 20.000 en un futur –, el Nou Estadi, projectat per l'estudi d'arquitectura Alonso, Balaguer y Arquitectos Asociados, vol ser principalment una arquitectura a escala humana, un espai on es doni màxima prioritat als espectadors respecte al camp – s'ha aconseguit la perfecta visualització del terreny de joc des de qualsevol punt –, amb una grada inferior continua, una coberta continua que cobreix la totalitat de l'estadi, afavorint així la sensació de pressió ambiental i potenciant també els ànims dels aficionats per aconseguir una autèntica marea grana.

Pel que fa les característiques arquitectòniques, es pot dir que és com un estadi anglès, tot i que amb un disseny marcadament urbà, de formes ortogonals i amb una planta rectangular. D'aquesta manera s'aconsegueix un equipament molt funcional.

El projecte es complementa amb una ciutat esportiva per a la formació dels esportistes i quatre camps de futbol adjunts. La ciutat esportiva i concretament l'edfici de serveis, ha estat dissenyat pensant que és un element viu que ha de donar resposta a les necessitats de cada moment. El seu disseny, doncs, li permet gaudir de la flexibilitat òptima per permetre futures modificacions.

El conjunt s'ha dissenyat respectant el paisatge, ja que forma part d'un entramat urbà i fa de lligam entre diferents zones urbanes.

PDF Dossier de premsa amb imatges

Segells de reconeixement d'administració oberta