Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Àngela Buj guanya el Premi Tinet de Narrativa curta per Internet amb l’obra 'Monsieur Binoix'

Àngela Buj guanya el Premi Tinet de Narrativa curta per Internet amb l’obra 'Monsieur Binoix'

Àngela Buj guanya el Premi Tinet de Narrativa curta per Internet amb l’obra 'Monsieur Binoix'

L'acte va estar emmarcat dins la sessió de la TINETàgora
24/11/2009

 

El passat 23 de novembre, durant la sessió de la TINETàgora a la sala Santiago Costa de la Diputació de Tarragona, va tenir lloc la lectura del veredicte del 13è Premi Tinet de narrativa curta per Internet,  que ha estat per l'obra Monsieur Binoix, d'Àngela Buj Alfara. 
 
Monsieur Binoix  narra una història farcida d'intriga i sorpreses que implica madame Binoix en una trama dramàtica i escabrosa. L'estil narratiu aboca unes descripcions acurades, un vocabulari exquisit i fa referències històriques i literàries a personatges de l'Ebre com el general Cabrera o l'escriptor Artur Bladé i Desumvila.
 

Dades biogràfiques de l’autora

Àngela Buj Alfara (Alcanar, Montsià) és diplomada en Magisteri i llicenciada, amb grau, en Filologia Catalana. Ha publicat diversos estudis sobre l’àrea lingüística del tortosí. Alguns d’aquests són: “Davall de la figuera. Històries de la tia Pasquala. Narrativa oral de la Portellada (A.C. del Matarranya & Penya Rostoll, 2000); Lèxic del Montsià. Estudi Geolingüístic I (Consell Comarcal del Montsià, 2001; CD CANTEM I CONTEM. Cançons i contes per a les nostres escoles (Departament d’ensenyament de la Generalitat de Catalunya,2003); Etnotextos i Memòria històrica: Alcanar 1936-1945, I Premi de creació i d’investigació social 2002. I en concret, la reedició d’ El vocabulari català de Tortosa de Francesc Mestre i Noè, amb una anàlisi lexicogràfica feta per ella mateixa. És professora de llengua catalana i literatura a l’IES Manuel Sales i Ferré d’Ulldecona i ha elaborat per al departament d’Ensenyament l’estudi Model de la llengua per a l’ensenyament. Montsià, Baix Ebre, Terra Alta, Ribera d’Ebre.
 
Tarragona 24 de novembre 2009
 

 

Segells de reconeixement d'administració oberta