Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Engega la Tardor Literària amb més de cent actes

Engega la Tardor Literària amb més de cent actes

Engega la Tardor Literària amb més de cent actes

La Nit dels Premis es transforma en una gala el proper 28 de novembre
Engega la Tardor Literària amb més de cent actes Una imatge de la roda de premsa d'ahir
26/10/2009

La programació de la Tardor Literària 2009, que engega aquest dimecres 28 d’octubre i s’allargarà durant un mes, presenta més de cent actes de caràcter molt divers, tres concursos literaris nous –a banda dels Premis Literaris ja consolidats- i d’altres cites importants com la de la Nit dels Premis, que enguany es transforma en una gala al Teatre Metropol.

El fil conductor de la Tardor d’enguany, se centra en la literatura escrita per dones, i amb el vers de Montserrat Abelló: "Ja mai de tu no n'eixirà el silenci", que presideix el llibret del programa, es vol fer visible la literatura escrita per dones. El sentit d'aquests mots defineix l'alliberament del silenci creatiu de les dones.
 
Pel que fa als actes més destacables, d’una banda es pot parlar de [Dom]. Visita guiada d'intervencions poeticopictòriques per la Part Alta; un projecte d'art públic que s'inicia l'any 2008 a Lisboa i que s'ha dut a terme a Tarragona en el marc del cicle d'art contemporani El Dispositiu.  Es farà el dissabte 31 d’octubre a les 12h, al Bar La Queveda.
 
Una vegada més els contacontes també són presents a la programació de la Tardor, enguany amb Contacontes del dia de difunts, on Albert Estengre (Catalunya) i Hermes Damián (Mèxic) explicaran històries relacionades amb el món de la mort. Serà a la Sala Vaqueria el dimecres 4 de novembre a les 21h.
 
El Passatge del terror: contes de Poe serà un dels actes més atractius d’aquesta Tardor, que amb motiu del bicentenari del naixement de l'autor, la companyia Boicoteatre, aprofitaran tots els racons obscurs del Pretori, per narrar alguna de les seves històries tenebroses. Serà el dissabte, 14 de novembre de 17 a 20h.
 
I un any més tindrem el Cicle Oniris de Polipoesia del 4 al 7 de novembre als Jardins del Camp de Mart o els dimecres de l’APELLC –enguany dedicats a la literatura i les dones-.
 
Concursos literaris
Enguany, a més, i com a incentiu per als escriptors més amateurs, es presenten tres concursos nous; en primer lloc El Concurs Literari de la Tardor, que a través del Bloc de la Tardor, es podran presentar poemes en què la tardor sigui el motiu literari i el guanyador rebrà un lot de llibres amb títols que han estat guardonats als Premis Literaris Ciutat de Tarragona de l'any passat. En finalitzar el concurs, l'Editorial Petròpolis (http://www.petropolis.cat) publicarà els textos que s'hi han presentat.
 
Un altre concurs, que també s’haurà de presentar a través del Bloc, se celebrarà el I Concurs de Versos Il·lustrats, on es proposa als artistes a dibuixar la poesia de Carles Riba. Amb motiu del 50è aniversari de la mort del poeta, la Tardor Literària s’ha volgut sumar, d’una manera diferent, als actes commemoratius que es fan arreu de Catalunya per recordar la seva obra.
 
I en darrer lloc, a través del Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau, s’ha organitzat el I Concurs de Cartes d’amor Torna’t a enamorar. El certamen versa sobre la temàtica amorosa en totes les seves vessants: platònic, enamorament, desamor, passió, engany, real, desig, filial...
 
 
La Nit dels Premis
Durant la setmana del 23 al 28 de novembre s'aniran fent públics els veredictes dels premis següents: 12è Premi Tinet de narrativa curta per Internet (23 de nov.), 9è Premi de cultura popular Joan Amades (25 de nov.), 20è Premi de poesia Comas i Maduell, 20è Premi de biografies, autobiografies, memòries i dietaris Rovira i Virgili.
 
En la gala de la nit dels premis, que tindrà lloc el 28 de novembre a les 21h al Teatre Metropol es descobriran els guanyadors del 10è Premi Vidal Alcover de traducció i el 20è Premi Pin i Soler de novel·la.
 
 
Per a més informació:
 
 
26/10/2009

 

Segells de reconeixement d'administració oberta