Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Aquest dissabte engega el Festival de Dixieland amb Dianne Reeves

Aquest dissabte engega el Festival de Dixieland amb Dianne Reeves

Aquest dissabte engega el Festival de Dixieland amb Dianne Reeves

Es potencia l'oferta per a les escoles amb diferents espectacles i la Bibliodixie
27/03/2009
Aquest dissabte 28 de març engega la 16a edició del Festival Internacional de Dixieland de Tarragona amb el concert inaugural a càrrec de Dianne Reeves. Amb aquest espectacle, únic de pagament, es dóna el tret de sortida a aquest festival, que també presenta dues coproduccions: d’una banda l’espectacle destinat a les escoles Els orígens del jazz a Nova Orleans i d’altra banda, el nou espectacle de la Pixi Dixi Band, que es podrà veure a l’espai CaixaFòrum de la Fundació la Caixa, un dels patrocinadors importants del festival.
 
D’entre les 65 activitats, que es presenten enguany al Festival, hi haurà sis estrenes; tres d’elles estrenes absolutes com són les dues coproduccions i el de la Big Band de l'Aula Music's del Camp, formació també amb seu a Tarragona. I d’altra banda, també es presentarà una estrena a l’Estat espanyol, que són els britànics Dixie Ticklers i tres estrenes a Catalunya com és la de la formació The New Orleans Jump Band i el concert de la Dianne Reeves.
 
Vint grups són els que actuaran enguany pels diferents bars i locals de la ciutat, tres d’ells estrangers, que a més estaran reflectits en els onze posagots que des de l’àrea de cultura de l’Ajuntament s’han elaborat, com a proposta de col·leccionable.
 
Seguint potenciant el Dixie per als més petits, en col·laboració de la Biblioteca Pública, enguany es presentarà, a la Bibliodixie, la guia d'audició i lectura "El Festival de Dixieland a la Biblioteca", que per primer cop servirà per conèixer el fons audiovisual de la biblioteca i en especial el dedicat al jazz i al dixieland. Enguany la Biblioteca presenta el fons especial que el certamen tarragoní ha acumulat en la seva trajectòria. I d’altra banda, la conferència "Les dames del blues" a càrrec de Big Mama, la reina catalana del blues.
Segells de reconeixement d'administració oberta