Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Balanç de les accions a les platges. Estiu 2008

Balanç de les accions a les platges. Estiu 2008

Balanç de les accions a les platges. Estiu 2008

L'equip de vigilància, salvament i socorrisme ha fet gairebé 3000 assistències
10/10/2008
La tinent d’alcalde de Sostenibilitat, Medi Ambient i Salut, Carme Crespo, ha presentat el balanç d’accions de platges d’aquest estiu, destacant en primer lloc, que el servei de vigilància, salvament i socorrisme de les platges ha tingut gairebé 3000 assistències.
 
A banda d’aquestes actuacions també hi ha hagut 53 rescats, 48 evacuacions i 162 transports amb cadires amfíbies. Per la seva banda, el servei d’inspecció de platges ha fet 941 actuacions i ha obert 94 expedients sancionadors tramitats des de Sanitat pel tema de gossos i 15 expedients sancionadors sobre acampada lliure.
 
Les sis informadores ambientals, amb la col·laboració de la Creu Roja, han sensibilitzat als usuaris sobre les bones pràctiques ambientals a partir de la normativa vigent a les platges i han realitzat 476 enquestes als usuaris de les platges.
 
Pel que fa als resultats d’aquesta campanya d’estiu, s’ha reduït en un 4% el consum d’aigua a través del tancament de dutxes i fonts a partir de les 20h del vespre, amb el control més exhaustiu de fuites i amb la informació constant de caràcter ambiental. La qualitat de l’aigua de les platges, avaluada durant 17 setmanes de control, ha donat un resultat d’excel·lent.
 
I finalment, pel que fa a intervencions dutes a terme a les platges, s’han col·locat 10 biotips per augmentar la fauna marina del litoral i s’han allargat fins al mar les passarel·les de fusta de les platges per tal de facilitar l’accés a l’aigua a les persones grans i discapacitades.
Segells de reconeixement d'administració oberta