Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Balanç de les Festes de Santa Tecla 2008

Balanç de les Festes de Santa Tecla 2008

Balanç de les Festes de Santa Tecla 2008

Èxit en els nous sistemes d'informació i important augment de públic a la cercavila petita
26/09/2008
Avui dimecres 24 de setembre, darrer dia de les festes, la Consellera de Cultura, Sandra Coloma, ha fet balanç del desenvolupament dels deu dies de festa a la ciutat. En primer lloc ha volgut destacar “el civisme i l’enorme participació ciutadana, que han estat les tòniques dominants d’aquesta Santa Tecla”.
 
D’altra banda, també s’ha informat que els actes s’han desenvolupat amb normalitat i puntualitat, tant en els horaris d’inici com en els de final i els moments àlgids de participació s’han registrat diumenge 14 de setembre i del dijous 18, del que s’ha pogut ennumerar fins avui al migdia.
 
Pel que fa a l’augment de públic més notable, s’ha informat que s’ha produït en la cercavila de la Santa Tecla Petita, que no sols ha guanyat en més grups actuants, sinó també en molts més espectadors.
 
Pel que fa al pla de descentralització festiva, aquest s’ha desenvolupat adequadament, destacant l’alta resposta ciutadana especialment al concert de Rosendo (al barri del Pilar) i l’espai de la Rambla dels Jocs, desenvolupat en cinc barris diferents i adreçat especialment als públics infantils.
Les mesures preventives previstes en la Baixada nocturna del dia 21 amb el Seguici i les Bandes de música, es van desenvolupar també de manera adequada. La gent assistent va fer gala de moltes dosis de col.laboració amb l’organització de l’acte.
Els espais alternatius habilitats per a la situació de pluja van activar-se tant el dia 22 de setembre com el 23. La nit de la Revetlla, el seguiment en aquests espais alternatius va ser absolutament massiu, sense que alhora es perdés l’ambient festiu a la plaça de la Font. Els escenaris coberts de la plaça del Rei, el parc de les Granotes i la plaça Verdaguer, van ser també especialment útils fins el punt de no haver de traslladar cap de les activitats que hi eren previstes.
Finalment la consellera també ha volgut mostrar “la nostra satisfacció per la corresponsabilitat de què van fer gala ahir les entitats del Seguici i les colles castelleres a l’hora de prendre totes les decisions de manera conjunta amb l’Ajuntament” i, d’altra banda, “l’èxit dels sistemes d’informació al ciutadà a través del programa Santa Tecla al mòbil (sms) i de les pantalles de Tecla tv, a més dels punts d’informació telefònica i fixa, que van ser molt útils i han facilitat información clara en tot moment”.
 

SANTA TECLA EN XIFRES:

Alguns dels espectacles més vistos

 
Castell de Focs: 30.000
Pilars caminant de la Mercè: 12.000
Diada castellera primer diumenge: 10.000
Rosendo: 10.000
Efecto Mariposa: 9.000
Plaça Friki: 8.800
Sírex + Mustang: 8.000
Obrint Pas + La Troba Kung Fu: 6.000
Revetlla de colles (divendres 19): 6.000
Elbicho: 5.000
El pastís del Braç de Santa Tecla: 4.500
Circ Raluy: 2.876
La Fuga: 1.975
Antònia Font: 1.314
Segells de reconeixement d'administració oberta