Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Balanç positiu de les actuacions per pal·liar els efectes del temporal

Balanç positiu de les actuacions per pal·liar els efectes del temporal

Balanç positiu de les actuacions per pal·liar els efectes del temporal

26/01/2009
L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros i el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Carles Castillo, han fet balanç de les gairebé 500 actuacions realitzades al llarg de tot el cap de setmana, per arranjar els desperfectes ocasionats a la ciutat pel fort temporal de vent, on han especificat que la feina ha estat duta a terme per unes 140 persones i han intervingut 40 vehicles i han fet una valoració econòmica global dels desperfectes, d’uns 2,5 MEUR aproximadament.
 
D’entre el més destacat, el tinent d’alcalde Carles Castillo, ha citat els 150 arbres afectats, alguns d’ells privats, però que afectaven a la via pública, 60 dels quals s’han hagut de tallar. Castillo també ha fet un balanç negatiu de les instal·lacions esportives, ja que el temporal va afectar en petita mesura a diferents equipaments i amb la piscina de Sant Pere i Sant Pau i el pavelló del Serrallo encara tancats. Finalment també ha fet esment de la caiguda de molts elements estàtics: com rètols, murs, cablejat elèctric,etc.
 
L’alcalde de Tarragona, per la seva banda, també ha destacat que tot i que “no hi ha cap dany en els elements Patrimonials de la ciutat, una de les zones verdes més afectades ha estat la de l’entorn del Pont del Diable, que ja s’està netejant” i d’altra banda, la tallada d’un arbre de grans dimensions que hi havia entre els carrers Unió amb Apodaca, “que corria perill pels vianants i edificis del voltant i que es reconvertirà en zona verda”.
 
Des de les 10h del matí de dissabte, amb l’activació del PEM (Pla d’Emergència Municipal) es van activar també tots els serveis adscrits al Pla, que són: Guàrdia Urbana, Parcs i Jardins, Brigada Municipal, Voluntaris de Protecció Civil, Protecció Civil, Brigada d’Intervenció Ràpida,  Patronat Municipal d’Esports, Serveis Socials, Sece, TGN Serveis, Bonal, FCC, Ematsa, AgroTàrraco, Urbaser i Creu Roja. Tant l’alcalde com el tinent d’alcalde, han volgut “felicitar i agrair les tasques que aquests serveis han fet al llarg del cap de setmana i que encara estan duent a terme”.
 
L’alcalde ha anunciat, finalment, que “davant la disminució de la intensitat del vent s’ha desactivat el PEM i s’ha rebaixat la situació a la fase d’alerta, però malgrat tot, cal extremar les precaucions i s’estarà pendent de la situació metereològica”.
Segells de reconeixement d'administració oberta