Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Bombers es formen a Tarragona en xtinció d'incendis a nuclis històrics

Bombers es formen a Tarragona en xtinció d'incendis a nuclis històrics

Bombers es formen a Tarragona en xtinció d'incendis a nuclis històrics

Demà dijous 28 de maig simulacre d'incendi a l'edifici de l'Antic Ajuntament
27/05/2009
Demà dijous 28 de maig a les 10 del matí es realitzarà el simulacre d’incendi a l’Antic Ajuntament situat al carrer Major número 39 que forma part de l’exercici pràctic del curs d’intervenció d’extinció d’incendis en Patrimoni Històric que s’ha realitzat aquesta setmana a la ciutat.
 
El curs ha estat organitzat per la comissió de seguretat del Grup de Ciutats Patrimoni de la qual en formen part l’ajuntament de Tarragona i Bombers de la Generalitat a Tarragona. Al curs hi han assistit 45 membres del cos de bombers de Tarragona i finalitzarà demà amb la posada en pràctica dels coneixements adquirits.
Durant aquests tres dies tècnics del cos de bombers d’Àvila i Toledo, ciutats patrimoni, han exposat els sistemes de seguretat i els protocols d’actuació establerts quan es produeixen emergències a conjunts històrics que compten amb béns culturals i patrimonials. Al llarg del curs s'han presentat casos posats en pràctica a ciutats com Lisboa, La Laguna i a conjunts patrimonials com el Liceu o Windsor.
 
La comissió tècnica de seguretat del Grup de Ciutats Patrimoni es va constituir al gener del 2006, després que la seu de l’Arquebisbat de Tenerife patís un incendi que va destruir l’edifici. Davant aquest fet es va creure convenient crear la comissió per a iniciar un treball conjunt entre els tècnics de seguretat i prevenció d’incendis de les diferents ciutats que permetés establir protocols d’actuació davant accidents en el nuclis històrics per tal de preservar-ne el seus valors patrimonials.
Segells de reconeixement d'administració oberta