Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Carnaval 2009

Carnaval 2009

Carnaval 2009

18/02/2009
      La ciutat de Tarragona es prepara per viure el cap de setmana més ritual del Carnaval, una de les celebracions més viscudes no solament al Camp sinó també al conjunt dels Països Catalans.
     
      El dijous 19, dijous Gras, la coca de llardons i la Disfressa d’Or, passarel·la on desfilaran les disfresses individuals més espectaculars, són protagonistes de la jornada.
      El dissabte 21 al matí, les rondes satíriques ompliran de música i versos picants el Mercat central i la zona immediata. D’altra banda, a la matinal tindrà lloc el  concurs de carretons, conegut com la Baixada del Pajaritu.
A la tarda és el torn d’un dels actes més multitudinaris del carnaval: la Rua de l’Artesania. Els protagonistes de la rua són les espectaculars disfresses de comparses i comparsers, elaborades artesanalment, les carrosses, que despleguen els seus efectes de so i llum, les senyeres, penons, la capçalera de foc i els Sèquits del Rei i la Reina.
     
      El diumenge 22 és el moment del Concurs de Llançament de telèfons mòbils, una de les escenes més divertides de la festa. A la tarda es celebrarà la segona Rua, coneguda com la del Lluïment,  pel fet que hi desfilen les comparses més espectaculars.
L’acte es clou amb l’anunci de la imminent mort del Carnestoltes, que el Doctor Mistela intenta guarir volant per sobre els caps dels comparsers concentrats a la plaça de la Font.
Per a més informació sobre el Carnaval 2009: www.carnavaltarragona.com
 
Segells de reconeixement d'administració oberta