Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Comença el programa de televisió del Club dels Tarraconins

Comença el programa de televisió del Club dels Tarraconins

Comença el programa de televisió del Club dels Tarraconins

Divendres 24 d'abril comença al Canal Català de Tarragona
22/04/2009

Aquest divendres, 24 d’abril comença el programa del Club dels Tarraconins a Canal Català Tarragona, a les 17.30 h. El Club dels Tarraconins i Canal Català Tarragona enceten aquest projecte destinat als nens i nenes de la ciutat i a les seves famílies.

Programa per als nens i des dels nens

Aquest programa aconsegueix dos objectius fonamentals:

• Per una banda, oferir continguts infantils a Canal Català Tarragona, fins ara inexistents.
• Per una altra banda, oferir la televisió als més petits de la nostra ciutat com a vehicle d’expressió, ja que són els propis infants els veritables protagonistes de gran part de les seccions del programa.

Altres objectius:

• Potenciar valors cívics a través de la televisió entre la població infantil.
• Fomentar la participació ciutadana.
• Promoure l’orgull de pertinença a la ciutat.
• Esdevenir una eina pedagògica i de divulgació.
• Servir de plataforma per difondre, reforçar i promoure les activitats i ofertes per a infants que es fan a la ciutat des d’entitats, clubs esportius, esplais, agrupaments... i, principalment des del mateix Ajuntament.

Un programa ciutadà

Aquest programa, que porta per títol, “El Club dels Tarraconins”, neix de la iniciativa de Canal Català i d’un treball conjunt fruit de l’estreta col•laboració entre l’Ajuntament, la cadena televisiva, així com moltes entitats i persones de la ciutat com ara el Servei de Política Lingüística de l’Ajuntament, el grup de dansa Tecla’t Màgi’c, Josep Mª Sabaté (Cronista oficial de Tarragona), la productora tarragonina Seqüència i altres que poc a poc es van sumant al projecte.

Banda Sonora i coreografies

El programa té com a banda sonora les cançons del CD “Som els Tarraconins”, editat el passat mes de desembre, i el grup de dansa del Club, Tecla’t Màgi’c, format per joves ballarines de la ciutat, posa el toc artístic al programa amb les seves coreografies.

Quan?

La cita serà cada divendres a dos quarts de sis de la tarda, i es repetirà els dissabtes a les 13 h i els diumenges i els dilluns a les 8 del matí. La durada del programa és aproximadament d’uns 15 minuts.

Seccions del programa

• Tarraconins actius: Reportatge setmanal que l’Ivori realitza amb l’ajuda i iniciativa dels Tarraconins, ja que ells són els propis protagonistes del reportatge. Cada setmana l’Ivori duu a terme un reportatge sobre un soci/a o un grup de socis/es tot mostrant les seves aficions, interessos i inquietuts. Així, els joves participants, es posen en contacte amb el Club tot enviant un correu electrònic informant del seu interès a convertir-se en tarraconí actiu i explicant sobre què volen realitzar aquell reportatge.

• Alcalde, Per què?: En aquesta secció, tots els nens i nenes de Tarragona tenen l’oportunitat de preguntar a l’Alcalde allò que més els preocupa, alguna cosa que no entenen o fins i tot poden plantejar-li una queixa o donar-li un consell sobre com creuen que hauria de ser la nostra ciutat.
L’alcalde respondrà, una per una, totes les proguntes que els nens d’escoles de tota Tarragona li facin.

• Saps qui va ser?: Secció concurs on es pretén donar a conèixer i apropar de manera informal als nens la història de Tarragona, així com els personatges importants de la ciutat. Això ho farem tot jugant a partir d’aquesta secció concurs, on cada setmana es plantejarà un enigma que els tarraconins hauran d’encertar a través del web del Club. Els socis tindran tota la setmana per esbrinar el personatge al qual correspon l’enigma plantejat. Al programa següent es donarà la resposta correcta i es plantejarà el següent enigma de la setmana.
Per a aquesta secció comptem amb la col•laboració del Josep M. Sabaté, Cronista oficial de Tarragona.

• Saps què vol dir?: Secció concurs per donar a conèixer als més petits vocabulari típic tarragoní que ha quedat en desús.
De la mateixa manera que en l’altre concurs, en aquesta secció, cada setmana es plantejarà als tarraconins la recerca del significat d’una paraula, seguida de tres possibles definicions. A través del web podran participar en el concurs fins al programa següent, en què es donarà la resposta correcta i es plantejarà una altra pregunta.
El programa compta amb la col•laboració del Servei de Política Lingüistica de l’Ajuntament per a la realització d’aquesta secció.

• L’Agenda dels Tarraconins: Cada divendres, la Nineta recomana els actes més destacats per als més menuts de la casa que tindran lloc des d’aquell divendres fins al dijous següent arreu de la ciutat.

• Felicitats, Tarraconins!: El programa finalitza cada divendres amb la felicitació a tots els socis que fan anys aquella setmana amb la coreografia “Un altre any plegats” del grup de dansa del Club, Tecla’t Màgi’c, basada en la cançó dels CAT Rock amb el mateix títol.

Bona nit i tapa’t

A més del programa setmanal, cada dia, després del telenotícies vespre, Tecla’t Màgi’c dóna la bona nit a tots els nens i nenes de la ciutat amb la seva coreografia Bona nit i tapa’t, a partir de la cançó de Marc Timón, inclosa en el CD del Club.

Segells de reconeixement d'administració oberta