Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Comença la construcció de la Llar d'infants Cèsar August

Comença la construcció de la Llar d'infants Cèsar August

Comença la construcció de la Llar d'infants Cèsar August

Ensenyament ha posat en marxa la Targeta de Transport Escolar i l'obertura de cinc centres escolars per a ús social
11/06/2008

L'Ajuntament ha iniciat les obres de construcció de la nova  Llar d’Infants municipal Cèsar August que estarà ubicada  al carrer Joan  Baptista Plana  i que té un cost econòmic d’1.295.000 euros. La nova Llar disposarà de 94 places distribuïdes de la forma següent: 8 places de 0 a 1 any; 26, d’1 a 2 anys i 60 de 2 a 3 anys. D'altra banda, properament  s'iniciaran les obres  de dues  llars d’infants més, de les cinc que la conselleria d’Ensenyament de l’Ajuntament vol endegar durant aquesta legislatura; el setembre començarà la construcció de la de Sant Pere i Sant Pau, que estarà situada al costat del col•legi Marcel•lí Domingo, i a finals de desembre o principis de gener, un altra, darrera l’Hospital Joan XXIII, així ho ha manifestat el conseller d’Ensenyament, Joan Sanahujes, que ha fet balanç de la gestió desenvolupada durant un any.
El conseller Joan Sanahujes ha destacat com a novetats dels darrers dotze mesos: la Targeta de Transport Escolar i l'obertura de les instal.lacions esportives de cinc escoles fora de l'horari escolar per a ús públic.

• Targeta de Transport Escolar
Les conselleries d'Ensenyament i Mobilitat  van posar en funcionament el passat mes de maig la Targeta de Transport Escolar, amb la qual els estudiants poden viatjar gratuïtament amb els autobusos municipals 4 vegades al dia, durant els dies laborables del període lectiu. L’únic que han de pagar és 1 euro per la targeta.
Aquesta targeta ja l’ han utilitzat 523 els alumnes de 5è i 6è curs de Primària de  centres públics i concertats de la ciutat.
A partir del curs 2009-10 la Targeta de Transport Escolar s’ampliarà als escolars de P4, P5, tota l’Educació Primària i primer curs d’ESO i després s’ampliarà a tota l’ESO.


• Obertura dels centres escolars per a ús social
El 14 d’abril es va iniciar una nova experiència que ha consistit en obrir les instal•lacions esportives de cinc centres educatius al públic, veïns, estudiants, etc, fora de l’horari lectiu.
L’objectiu és aprofitar l’ús de les instal•lacions escolars i que siguin un espai obert als veïns, en el qual puguin practicar esport i lleure, respectant unes normes. Aquesta experiència pilot s’està desenvolupant en cinc centres escolars: Saavedra, Marcel•lí Domingo de Sant Pere i Sant Pau, Mediterrani de Campclar, Bonavista i Sant Salvador.
Les instal•lacions esportives d’aquestes 5 centres estan obertes els 365 dies de l’any i l’horari és de dilluns a divendres, de 18 a 21h; dissabtes, diumenges i festius, de 9 a 14 i de les 17 a les 21 hores.

Per fer possible aquest nou servei, l’Ajuntament ha contractat un servei de vigilància que cobreix l’horari fora de les activitats escolars i un equip de dinamitzadors  per potenciar l’ús instal•lacions.
És aviat per fer un balanç d’aquesta experiència perquè encara no fa dos mesos que s’ha posat en marxa, però hom pot avançar que la mitjana diària en cadascun dels 5 centres és d’entre 30 i 40 joves que practiquen esport diàriament. 
Finalment, subratllar  que s’han iniciat els tràmits administratius per a la cessió del solar de Tarragona 2 als serveis territorials d’Ensenyament de la Generalitat per a la construcció d’un Institut d’Ensenyament Secundari i què les obres de recuperació de l’Antic Convent de les Clarisses van a bon ritme i es preveu que abans del desembre estiguin enllestides i s’hi ubiquin les seus de l’Institut Municipal d’Educació, de l’Oficina Municipal d’Escolarització i de l’Escola d’Adults.

 

 Segells de reconeixement d'administració oberta