Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Comencen les obres de remodelació del Parc de la Reconciliació

Comencen les obres de remodelació del Parc de la Reconciliació

Comencen les obres de remodelació del Parc de la Reconciliació

Ballesteros: "Aquesta primera intervenció marca l'inici d'una gran transformació d'aquesta part de la ciutat, una de les més visitades pels turistes i que continuarà amb la remodelació del Parc de les Granotes i l'ampliació del Balcó del Mediterrani"
27/03/2009
S'han iniciat les tasques de modernització del sistema de reg i adaptació de la vegetació als jardins històrics del Parc de la Reconciliació, el primer projecte d’actuació a les zones verdes que es realitza amb el Fons d’Inversió Local. Les obres, que han estat adjudicades a l’empresa Urbaser SA, tindran una durada prevista de 2 mesos i mig i compten amb un pressupost de 79.602,26 €.
 
En aquest termini es milloraran els accessos i s’eliminaran les barreres arquitectòniques col·locant rampes d’accés, s’instal·larà un nou sistema de reg i es replantarà nova vegetació. A més, es col·locaran bancs i papereres i es repararan els murets de contenció i les vorades que es troben en mal estat. L’última actuació serà col·locar un cartell amb informació ambiental i recomanacions de civisme per al manteniment i cura del parc. L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha declarat que “aquesta primera intervenció marca l’inici d’una gran transformació d’aquesta part de la ciutat, una de les més visitades pels turistes i que continuarà amb la remodelació del Parc de les Granotes i l’ampliació del Balcó del Mediterrani”. Ballesteros també ha afegit que “aquest és l’any d’inversions efectives més gran que s’ha fet fins ara a la ciutat”.
 
Cal recordar que els 23,8 milions d’euros amb els que compta la nostra ciutat a través del FIL s’han distribuït en 99 projectes que s’executaran per tota la ciutat. A més, la seva posada en marxa suposa la creació de prop de 900 llocs de treball. Les obres del Parc de la Reconciliació han suposat la contractació de 5 persones en situació d’atur.
 
L’Àrea de Sostenibilitat, Medi Ambient i Salut de l’Ajuntament de Tarragona realitzarà 26 projectes dels 99 aprovats. A més, de les actuacions al Parc de la Reconciliació iniciades aquesta setmana, s’intervindrà en 18 zones verdes, s’instal·laran escocells als arbres de les voreres de la ciutat i es duran a terme  actuacions forestals per a la prevenció d’incendis. En total els projectes corresponents a Medi Ambient que es realitzaran amb el Fons d’Inversió Local tenen un cost total de 1.362.327,65 €.
Segells de reconeixement d'administració oberta