Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Cultura de carrer 2009

Cultura de carrer 2009

Cultura de carrer 2009

Enguany hi ha gran varietat de novetats i s'ha hagut d'ampliar l'espai d'acció
11/06/2009
Cultura de carrer va néixer l’any 2006 amb el propòsit de crear un espai d’intercanvi i de creació contemporània a l’espai públic impulsat des de la Conselleria de Joventut.
 
Aquest cicle, pretén impulsar l’ús de l’espai públic com a espai d’interacció cultural, de dinamització de la participació ciutadana i de potenciació dels joves creadors amb la inclusió de propostes cogestionades amb entitats –bàsicament de la nostra ciutat- a les programacions municipals.
 
L’espai escollit per iniciar el cicle d’espectacles, és la Plaça dels Sedassos, però enguany com a novetat, s’inclou la plaça del fòrum per a realitzar un cicle de circ.
 
Novetats 2009 a Cultura de carrer
Enguany al cicle, ens trobem varietat de novetats ja que degut a la participació activa d’entitats i organismes, s’ha creat la necessitat d’ampliar els espais d’acció. Es dóna el tret de sortida, amb el Mercat d’art i artesania, amb novetats com l’ampliació de l’espai d’acció essent Plaça de les Cols, c/Major i Plaça dels Sedassos, on joves de la ciutat exposaran les seves obres.
 
Els espectacles de la Plaça dels Sedassos que eren el punt neuràlgic del cicle, passen a anomenar-se Sedassos Kúltúre, on hi participaran entre d’altres companyies, Pau Riba i els Milsimonis, amb el seu espectacle més atrevit, i una nit de monòlegs amb Miquel Àngel Ripeu, conegut per tothom per els seus personatges al Cràckovia.
 
També iniciem el cicle de Circ al fòrum, un seguit d’espectacles de tècniques circenses i acrobàtiques a la Plaça del fòrum, i altres manifestacions artístiques com seran el cicle PERFOR-MATE, CARELLO, I EL PUNT + ALT, coorganitzat amb diferents col·lectius artístics de la ciutat, o altres activitats de nit com poden ser els “enigmes nocturns” que són gimcanes realitzades per tota la ciutat i per finalitzar el cicle acabem com a novetat a Tarragona amb el festival: TARRAGONA MESTIVAL SOUND, nits de concerts en diferents gèneres, creant una ambient intercultural i de caire mestís, amb Hip-hop, rumba catalana, salsa... que es realitzarà al barri de Torreforta.
 
Es treballa totes les disciplines artístiques des de diferents àmbits d’acció, com pot ser a través de la formació, d’exhibició i d’intercanvi amb diferents artistes professionals, ja siguin de la ciutat, o reconeguts internacionalment.
Segells de reconeixement d'administració oberta