Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Cultura redefineix l'ús dels equipaments i amplia la programació

Cultura redefineix l'ús dels equipaments i amplia la programació

Cultura redefineix l'ús dels equipaments i amplia la programació

La nova política cultural dóna més protagonisme a tots els agents culturals de la ciutat
27/06/2008
L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, ha presentat avui en roda de premsa, el balanç de la gestió del primer any de treball i la seva consellera, Sandra Coloma, ha volgut destacar “la nova política cultural que s’ha engegat i que aposta principalment per una millora de la gestió dels equipaments, per una programació oberta a tots els ciutadans i per un projecte en xarxa que pretén donar suport als agents culturals de Tarragona, en tots els àmbits”.
 
Coloma ha presentat els tres grans eixos en què s’estructura la conselleria, i que són equipaments, programació i xarxa i “des d’on es desenvolupen tots els projectes duts a terme o engegats en aquest primer any de govern”. 
 
 
Equipaments:
Antiga Audiència – Ha de ser el centre de reflexió del pensament i la cultura a Tarragona. Centre de difusió visual i cinematogràfica permanent.
Camp de Mart – Espai per a la creació i producció de les entitats locals com a centre neuràlgic de la Xarxa de Creació Cultural i Formativa.
Teatre Metropol – Teatre de servei a la ciutadania amb voluntat eclèctica i d’obertura a les petites i mitjanes produccions locals. Funció social i ciutadana.
Teatre Tarragona – Teatre dedicat a les arts escèniques professionals. Teatre amb espais destinats a la producció i realització d’espectacles.
Casa de la Festa – Espai destinat a obrir la porta més íntima i tradicional de Tarragona a la ciutadania i al turisme en general.
Xarxa de biblioteques – Equipament destinat a la difusió de la cultura i la lectura dotat de les eines necessàries relacionades amb les noves tecnologies. Biblioteca de Campclar amb voluntat de convertir-se en la gran biblioteca de Ponent. També s’ha inclòs, en el projecte de biblioteques, la idea de crear dos centres de lectura: un a Torre forta i l’altre a Sant Pere i Sant Pau.
Tinglado 2 – Espai destinat a la creació, producció i pensament de nous creadors al voltant de l’art contemporani, amb entitat pròpia i de desenvolupament en consonància amb el Centre de Creació Contemporània; que per la seva banda, haurà de ser l’espai definitiu destinat a les arts plàstiques actuals.
 
 Programació:
Hivern a Escena – Es potencia en especial la programació de teatre i els diferents llenguatges escènics. En aquesta estació s’inclou el Festival de Dixieland, l’Escena Metro i el Creart.
 
Primavera Visual – Es recupera la Primavera Fotogràfica, reconvertint-se en l’SCAN, en un intent d’unificar la màxima expressió visual en aquest període de l’any. Es consolida el REC i per primera vegada es programa la Setmana del Còmic, amb voluntat de continuïtat.
 
Estiu al Carrer – Amb el bon temps, la cultura surt al carrer per manifestar-se en tots els seus llenguatges; els més musicals com Kesse i Faestiu; els més espectaculars amb el Concurs de Focs i els més festius amb Sant Magí i Santa Tecla.
 
Tardor Literària – En aquesta època de l’any, els premis literaris ja són una dels projectes més consolidats de l’Àrea de Cultura i a més, s’han volgut potenciar a través de la signatura del conveni Història de Tarragona amb la URV i Diputació de Tarragona, el suport al Congrés de Literatura Hispanoamericana que es durà a terme el segon cap de setmana de setembre del 2008 i el recolzament a projectes com el supermercat de revistes en català; que feia deu anys que no en rebia d’aquesta ciutat.
 
 Xarxa:
La Xarxa d’Acció Cultural i Formativa és en sí mateix el concepte que des de la conselleria es vol desenvolupar com la política cultural a seguir. A partir d’aquí es vol fomentar la participació dels col·lectius en les polítiques culturals de la ciutat, dotar d’eines als nous creadors i als creadors de sempre per tal d’ampliar la seva interacció; així com facilitar l’accés a la formació cultural.
 
Dos d’aquests projectes que ja s’han engegat en el marc de la xarxa, són els Kunstainer i els Murs que parlen.
Segells de reconeixement d'administració oberta