Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 El Club dels Tarraconins arrenca un nou projecte de la mà de l’Aula de Teatre de la URV

El Club dels Tarraconins arrenca un nou projecte de la mà de l’Aula de Teatre de la URV

El Club dels Tarraconins arrenca un nou projecte de la mà de l’Aula de Teatre de la URV

Crearà un viver d’animadors escènics i manipuladors de titelles
El Club dels Tarraconins arrenca un nou projecte de la mà de l’Aula de Teatre de la URV La tinenta d'alcalde presentant la iniciativa
16/12/2009

 

El 23 de desembre, a les 18 h, es presentaran les noves titelles del Club, creades per l’Aula de teatre de la URV, en un espectacle exclusiu per a socis, al CaixaForum. Aquest és el tret de sortida d’un nou projecte de formació amb joves d’entre 15 i 25 anys, que té com a finalitat promoure, un cop més, una ciutadania més activa. Es tracta d’una iniciativa conjunta del Club dels Tarraconins i l’Aula de Teatre de la URV.
 
De la mateixa manera que es va crear el grup de dansa Tecla’t Magi’c, es crearà un viver d’animadors escènics i manipuladors de titelles format per joves amb l’objectiu de promoure les arts escèniques i la cultura, fomentar la participació ciutadana i esdevenir una eina pedagògica i de divulgació, mitjançant les històries de cada espectacle.
 
Aquest viver serà una oportunitat de formació gratuïta per a joves amb entusiasme i talent que podran veure el resultat del seu aprenentatge a través d’experiències professionals dalt dels escenaris. I ho faran amb espectacles per a públic infantil, establint ponts entre els joves i els infants de la ciutat.
 

Formació del viver d’animadors escènics i manipuladors de titelles

El nou viver d’animadors escènics i manipuladors de titelles neix per articular un espai de formació escènica per desenvolupar tasques per al Club dels Tarraconins com:
 • Presentació d’actes: festes del Club, programa de tele,...
 • Conta contes
 • Manipulació de titelles
 • Interpretació
 
Les dates del curs són: del 30 de gener al 24 d’abril de 2010, tots els dissabtes, de 10 a 12 h, a la Cooperativa Obrera Tarraconense (c. Fortuny 23, Tarragona).
 
Els continguts amb els que treballaran els joves seran:
 • Interpretació
 • Manipulació de titelles
 • Treball vocal
 • Entrenament físic de l’actor
 • El juglar
 • Teatre i pedagogia
 

Càsting de titellaires

El viver d’animadors i manipuladors de titelles es crearà a partir d’un càsting que es farà el 23 de gener, a la Cooperativa Obrera Tarraconense. Tots aquells joves que vulguin presentar-se al càsting cal que s’inscriguin prèviament al web del Club: www.tarraconins.cat, entre el 15 de desembre i el 21 de gener de 2010.
 
El funcionament del càsting es dividirà en tres parts:
 1. La lectura dramatitzada d’un text que es proporcionarà al mateix moment de la prova.
 2. El recital d’un poema lliure, que cadascú haurà de portar après de casa.
 3. L’explicació d’un petit conte, prèviament escollit i preparat.
 
Els seleccionats formaran part del grup de titellaires del Club dels Tarraconins i tindran el compromís de col·laborar amb els actes del Club al llarg del 2010, considerant aquesta participació com a pràctiques de treball desenvolupat al llarg del taller de formació que impartirà l’Aula de Teatre de la URV, gratuïtament.
 

A qui va dirigit 

A joves de 15 a 25 anys amb ganes de conèixer per dins el món de la interpretació escènica amb titelles i l’animació com a eines de comunicació i creació.
 

Titelles del Club dels Tarraconins 

El resultat de la formació serà la creació de dos muntatges de titelles itinerants que explicaran diferents històries sobre la ciutat i les entremaliadures que fa en Wanda per malmetre els espais públics.
 
La construcció de les titelles ja s’ha realitzat i ha anat a càrrec de l’equip de l’Aula de Teatre de la URV, format per:
 • Joan Rioné, director de la companyia Genovesa i professor de teatre visual i d’objectes de l’Aula de Teatre de la URV
 • Àlex Manríquez, escenògraf de la companyia Zona Zàlata
 • Marta Grau, escenògrafa, responsable de vestuari i construcció de titelles
 • Joan Pascual, responsable de l’Aula de Teatre de la URV
 
Es tracta d’un model de titella català, basat en el sistema de guà, ja que s’aposta per la construcció popular de la nostra tradició. A més a més, aquest tipus de titella permet una manipulació senzilla dels personatges.
 

La preestrena de les titelles del Club 

El primer espectacle de titelles del Club és El secret de la Nina d’Ivori i es podrà veure per primer cop en una preestrena exclusiva per a socis el proper 23 de desembre, a les 18 h i a les 19 h, al CaixaForum. Els socis han de recollir les seves invitacions del 14 al 23 de desembre al mateix CaixaForum. Cal que presentin el seu carnet i obtindran fins a tres invitacions. Hi ha un aforament limitat de 175 persones.
 
L’estrena oficial de l’espectacle de titelles del Club es podrà veure públicament el 2 de gener al Parc de Nadal. Serà a les 12.30 h. Aquell dia els socis del Club dels Tarraconins podran entrar gratuïtament a les instal·lacions del parc, amb la recollida prèvia d’invitacions, amb el carnet.
 
A partir d’aleshores, les titelles es podran veure:
 • A les festes que organitza el Club
 • Al programa de la tele, al Canal Català

Segells de reconeixement d'administració oberta