Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 El consorci de la TDT del Camp defineix el nou canal de TV pública

El consorci de la TDT del Camp defineix el nou canal de TV pública

El consorci de la TDT del Camp defineix el nou canal de TV pública

La Televisió Digital Pública del Camp de Tarragona està previst que començi a emetre en proves l'abril de l'any que ve i de manera definitiva el mes de setembre
12/11/2008
S’ha reunit el Consell Plenari del Consorci per a la gestió de la TDT al Camp de Tarragona. La trobada ha servit per a definir el projecte i el model de la nova televisió pública i hi han assistit els membres de Valls, Montblanc, Vila-seca, Salou, Constantí, Torredembarra i Tarragona.
 
El projecte proposa la creació d’un canal de televisió públic intercomarcal i que inclou la creació d’un web per a accedir a la TV a la carta. El model de gestió preveu una estructura majoritàriament externalitzada que tindrà una forta presència a tot el territori, donant la màxima cobertura als esdeveniments més significatius de les 7 poblacions que integren el consorci. Begoña Floria presidenta del consell ha assegurat que: “el projecte va endavant amb velocitat de creuer, es tracta d’un projecte innovador per a les 3 comarques implicades ja que suposa una avenç en els àmbits de la comunicació, en el social i en la vertebració del territori”. I ha afegit que “es tracta d’un model senzill i de qualitat que aposta pel rigor com a principi de servei públic”. La vicepresidenta i representant de Valls, Núria Segú, explica que “el nou canal és el resultat de la suma d’esforços i de la mancomunicació de serveis que deixa la porta oberta per a possibles nous projectes.” El nou canal està previst que comenci a emetre en proves el proper mes d’abril i de manera definitiva, el setembre.
 
El consell també ha aprovat el pressupost per al 2009 que és de 670.000 euros i es nodrirà principalment de les aportacions dels 7 ajuntaments. A més, preveu una inversió de 750.000 euros a realitzar durant 3 anys.
 
La reunió també ha servit per a presentar a Xavier Abelló com a gerent del Consorci. Xavier Abelló és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i professor associat de la Universitat Rovira i Virgili. A més compta amb una extensa trajectoria professional en diversos mitjans de comunicació. 
Segells de reconeixement d'administració oberta