Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 El fons documental del PSUC / ICV ingressa a l'Arxiu Històric

El fons documental del PSUC / ICV ingressa a l'Arxiu Històric

El fons documental del PSUC / ICV ingressa a l'Arxiu Històric

Engloba dossiers informatius, dossiers de premsa, publicacions, material de propaganda, cartells i fotografies
22/07/2008
La consellera de Patrimoni, Rosa Rossell, i el representant d’ICV, Lluís Balart van signar el conveni de dipòsit a l’Arxiu Històric de la Ciutat del fons documental del PSUC / ICV.
 
El fons documental del Partit Socialista Unificat de Catalunya i de Iniciativa per Catalunya – Verds de Tarragona, generat i rebut en funció de la seva activitat política des de l’any 1967 fins a l’any 2000, està integrat per documents polítics relatius a l’estudi i difusió de la ideologia, projectes de campanyes socials, campanyes electorals polítiques i sindicals, dossiers de premsa, enquestes,...
 
El fons documental, també engloba dossiers informatius, dossiers de premsa, publicacions, material de propaganda, cartells i prop de cinc-centes fotografies que reflecteixen en imatges bona part de les activitats desenvolupades durant aquests trenta-tres anys pel PSUC – ICV de Tarragona. Tot plegat, és un conjunt de 16 unitats o caixes de documentació.
 
En el mateix conveni també es recull el dipòsit al Museu d’Història de Tarragona de quatre murals que servien com a propaganda creats pels artistes Alberto Gonzalo, Lluis Moret, Alfonso Parra i Carme Mayà.
 
També es va signar el dipòsit de la col·lecció de documents de Joan Micó Coca (1925-1960), propietari de la popular Perfumeria Micó de la Rambla Nova. En aquesta col·lecció documental destaquen documents personals com salconduits emesos pel Comitè de Milícies Antifeixistes de Tarragona del mes de setembre de 1936 fins a una col·lecció de paper moneda de l’Ajuntament republicà de Tarragona entre 1937 –1938. A banda de la documentació en paper, la col·lecció engloba 730 diapositives i 168 fotografies de la primera meitat del segle XX, així com 16 pel·lícules en 8 mm i súper 8.
 
D’altra banda, properament se signarà el dipòsit del fons de l’Agrupació Excursionista Ginesta que aplega la documentació d’aquesta entitat tarragonina des de l’any 1929 fins a l’any 1966. Més de 150 documents entre els quals destaquen les sèries de correspondència, les circulars, els programes i les memòries.
 
Segells de reconeixement d'administració oberta