Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 El Mercat Provisional obre portes

El Mercat Provisional obre portes

El Mercat Provisional obre portes

Es decoraran les façanes exteriors amb motius de la ciutat
24/10/2007

Des del passat dimarts 16 d'octubre el Mercat Provisional de Tarragona està en ple funcionalment, amb motiu de les obres que s'efectuaran al Mercat modernista de la ciutat i que podran durant uns tres anys, aproximadament.

Aquest nou equipament, situat a la Plaça Corsini i amb més de 1.800m2 construïts, és un edifici totalment habilitat per suportar els canvis de temperatura al llarg de l'any; amb sistema de calefacció i aire condicionat, un sostre tèrmic que redueix el consum d'electricitat i un material per a la façana impermeable i totalment ignífug. El paviment és continu i realitzat a base de resines i quars, que destaca per la seva durabilitat. Finalment, també cal destacar que el mercat ha augmentat en un 75% en lluminositat respecte a l'antic.

Pel que fa al repartiment de les 69 parades existents, s'han agrupat al llarg del recinte i s'han diferenciat els carrers per colors per, a més de ser un atractiu estètic, afavorir la localització de les parades per part dels compradors. S'han repartit de la següent manera: 16 peixateries, 14 de fruita i verdura, 13 xarcuteries, 9 carnisseries, 6 de pesca salada, 5 pollastreries, 4 d'alimentació seca i dos bars.

La darrera novetat és que el pintor i muralista Carles Arola, serà l'encarregat de decorar les quatre façanes exteriors del recinte. El projecte, que ha estat una iniciativa de la Cambra de Comerç de Tarragona, preveu la il·lustració de la façana modernista del mercat, acompanyada d'elements del seguici popular i característics de la ciutat.

El Mercat Provisional estarà obert de dilluns a dissabte de 7.30 a 14h i els divendres de 17.30 a 20.30h.

Segells de reconeixement d'administració oberta