Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 El nou catàleg inclou 671 béns a protegir

El nou catàleg inclou 671 béns a protegir

El nou catàleg inclou 671 béns a protegir

Proposa canvis en la normativa municipal vigent pel que fa a la protecció del patrimoni
14/03/2008
El catàleg municipal de monuments, edificis, ambients urbans i altres béns immobles de la ciutat de Tarragona és una eina que fixa el grau de protecció que necessiten els elements singulars de la ciutat. S’inclouen 671 béns a protegir, gairebé el doble dels que hi havia a l’anterior pla especial de protecció del patrimoni, vigent des de l’any 1979 que incloïa 345 béns protegits.
 
Amb aquest catàleg es protegeix el patrimoni arquitectònic com l’ambiental per transmetre a les generacions futures. També és una eina que facilitarà el servei tècnic municipal, n’agilitarà els tràmits a l’hora d’obtenir llicències i fer una planificació urbanística de la ciutat.
 
Aquest nou catàleg municipal patrimonial ha comportat, per una banda, propostes de noves formes de protecció en la ciutat, i per altra banda ha proposat canvis en la normativa municipal vigent pel que fa a la protecció del patrimoni. Suposa una millora de la catalogació del patrimoni dispers fora del nucli així com una posta en valor del patrimoni d’època medieval, moderna i contemporània.
 
Com a millora substancial hi ha la delimitació sobre plànol de les àrees de protecció tant de bens culturals d’interès nacional com local, tema que es va iniciar ja en el POUM aprovat inicialment el maig de 2007 i que ara esta sent objecte d’estudi de bell nou, per tal de millorar-lo si és possible.
 
La principal funció del catàleg municipal de patrimoni és donar a conèixer el llistat d’elements que s’entenen que s’han de protegir en base als seus valors històrics, artístics, arqueològics, arquitectònics, etc. El nou catàleg esdevé una eina de consulta que permetrà agilitzar els tràmits a l’hora d’obtenir llicències i fer una planificació urbanística de la ciutat.
 
El sistema d’inventari del nou catàleg s’articula en fitxes individualitzades i s’estableixen tres graus de protecció: béns culturals d’interès nacional, béns culturals d’interès local i altres béns integrants del patrimoni cultural català que cal protegir.
 
La Part Alta és la que disposa d’un major nombre de béns protegits. En té 201, 64 més que en l’anterior inventari. Hi ha altres zones, com és la zona portuària, que ha passat dels 26 béns protegits que tenia en l’anterior pla parcial, als 53, en l’actual.
Segells de reconeixement d'administració oberta