Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 El nou POUM potenciarà els eixos fluvials del Gaià i el Francolí

El nou POUM potenciarà els eixos fluvials del Gaià i el Francolí

El nou POUM potenciarà els eixos fluvials del Gaià i el Francolí

S'elimina la construcció d'habitatges ubicats entre la Platja Llarga i la carretera
14/03/2008
El nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) presenta diferències radicals respecte a l’aprovat inicialment pel que fa al medi ambient. Per una banda hi ha la potenciació dels eixos fluvials del Gaià i el Francolí. En ambdós casos es preveu una millora de l’àmbit fluvial amb actuacions conjuntes entre l’ajuntament i l’Agència Catalana de l’Aigua. En l’àmbit concret del Francolí, caldrà que els desenvolupaments proposats pel nou POUM, considerant el risc d’inundabilitat i la legislació vigent, es realitzin les accions necessàries per un desenvolupament urbanístic sostenible i respectuós amb el medi com, per exemple, concentrant les zones verdes en els espais inundables.
 
També se suprimiran dos desenvolupaments força polèmics pel seu impacte sobre el medi: El Pont del Diable i la Mas d’en Jover o la Mòra 2.
 
Per acabar, ha destacat que es modificarà el desenvolupament de la Platja Llarga. En aquest cas s’elimina la construcció d’habitatges ubicats entre la platja i la carretera, preservant d’aquesta manera un important espai costaner i reduint substancialment l’impacte paisatgístic i territorial.
Segells de reconeixement d'administració oberta