Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 El nou POUM potenciarà l'ús del transport públic

El nou POUM potenciarà l'ús del transport públic

El nou POUM potenciarà l'ús del transport públic

La proposta estrella és la creació d'una xarxa de tramvies que uneixi el Camp de Tarragona
13/03/2008

Des de la regidoria de mobilitat s'aposta pel transport públic en detriment del privat, així com la potenciació de carrils bici i el tramCamp. L'objectiu del nou POUM és potenciar l'ús de la bicicleta, que avui en dia és testimonial, i també té molt en compte la nova línia projectada d'alta velocitat Valencia-Barcelona que, per la seva importància estratègica, tindrà una forta incidència a la ciutat.

Una altra actuació a nivell de ferrocarril, tot i que aquesta no d'alta velocitat, és la construcció d'un bypass per mercaderies i així s'evitarà el seu pas per la ciutat de Tarragona. Aquest variant pretén aprofitar al màxim el traçat del corredor actualment fora d'ús de la línia Reus – Roda.

Però realment la proposta estrella del Pla d'infraestructures de transport de Catalunya és la creació d'una xarxa de trens lleugers o tramvies que sigui l'eix vertebrador del transport públic intern al Camp de Tarragona. També es crearà un intercanviador de transport de viatgers per al Camp de Tarragona, als voltants de la ciutat, on confluiran els serveis d'alta velocitat, regionals, rodalies, tren tramvia i autobús.

Més informació: Jornades POUM

Segells de reconeixement d'administració oberta