Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 El Pla d'acció de l'Agenda 21 ja ha executat els principals projectes prioritaris proposats ara fa un any

El Pla d'acció de l'Agenda 21 ja ha executat els principals projectes prioritaris proposats ara fa un any

El Pla d'acció de l'Agenda 21 ja ha executat els principals projectes prioritaris proposats ara fa un any

D'entre aquests destaquen l'elaboració del Pla de residus, la creació de l'Institut Municipal d'Educació o el Pla d'integració per a nouvinguts
08/07/2009
L’Ajuntament de Tarragona va presentar al consell assessor de l’Agenda 21 un balanç de l’execució del Pla d’acció cap a la sostenibilitat engegat el juny de 2008.
 
Aquest Pla es va elaborar després de la diagnosi sobre l’estat de la ciutat, on es van detectar les principals problemàtiques existents, a partir del treball tècnic realitzat per l’empresa redactora i de les aportacions realitzades a través d’un procés participatiu obert a tota la ciutadania i en el qual el consell assessor ha estat la peça fonamental.
 
Durant aquest  primer any ja s’han posat en marxa un 77% de les 121 accions que contempla el pla, que afecten a totes les conselleries de l’Ajuntament i algunes de les engegades formen part de les 62 que es van descriure com a prioritàries.
 
Entre les accions executades destaquen l’elaboració del Pla de residus, la realització de consultes ciutadanes i d’accions participatives, la creació de l’Institut Municipal d’Educació, l’elaboració d’un programa d’activitats i serveis específics per al col·lectiu de la tercera edat, un Pla d’integració i un programa d’activitats destinat a les persones immigrades.
 
A més a més, s’està treballant en la rehabilitació de la Quinta Sant Rafael i en l’elaboració d’un Pla director per a un centre d’interpretació de la natura que començarà a funcionar l’any 2010, s’estan desenvolupant les propostes del Pla integral de Camp Clar i del Pla integral de la Part Alta i s’ha elaborat un programa de rehabilitació d’habitatges.
 
Dins de la línia estratègica “Tarragona, un municipi per gaudir de la natura”,  s’està  enllestint el Pla d’espais verds, que estarà acabat el mes de setembre, també es treballa en la recuperació i condicionament dels camins fluvials del Gaià i el Francolí i s’ha redactat  un projecte de millora i restauració de l'espai fluvial de Riu Clar al seu pas pel municipi, que s’executarà a principis de l’any 2010.
 
El proper mes de setembre, aquest consell assessor es transformarà en el consell de seguiment de l’execució del Pla d’acció, que rebrà el suport tècnic de l’oficina de l’Agenda 21, que es crearà paral·lelament.
Segells de reconeixement d’administració oberta