Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 El pla integral de Campclar pretén millorar la qualitat de vida

El pla integral de Campclar pretén millorar la qualitat de vida

El pla integral de Campclar pretén millorar la qualitat de vida

Es desenvolupen 9 programes d'atenció a la persona
24/10/2008

 El Pla Integral de Campclar consta de tres àrees d’actuació:l’Atenció a la Persona,  el Territori i la  Promoció Econòmica.

 
L’àrea d’Atenció a la Persona compren 9 programes d’actuació  i cadascun d’ells té un objectiu que es vol fomentar segons el sector de població a que es dirigeix: la salut, l’esport, l’educació, la convivència, el suport al medi escolar, la prevenció, la convivència  i l'associacionisme. 
Dels 9 programes, 7 ja s’estan desenvolupant i  2 començaran el proper mes de novembre, aquests darrers són:
 
-         1. Promoció de l’Esport amb dos projectes concrets:
. Actisalut Campclar, que tractarà de fer activitats de gimnàstica i aquàtiques amb grups de joves majors de 13 anys.
. L’Escola Municipal d’Iniciació esportiva en la que s’iniciarà a l’esport als alumnes de cicle inicial dels CEIPs Campclar i Mediterrani. Activitat que s’oferirà a través de les respectives AMPA’s
 
-         2. Educació per a la salut,  per una banda impulsarà el programa “L’aventura de la vida”, que va adreçat a alumnes de cicle mitjà i superior de les escoles. Aquest programa ja fa anys que s’imparteix a Catalunya i tracta principalment de fomentar hàbits saludables. S’informa  del consum del tabac, les drogues, l’alcohol, l’ alimentació, higiene, seguretat, medicaments, etc. I, per l’altra pretén actuar per a la prevenció i educació de la salut dels joves del barri.
 
Els altres programes que ja s’estan desenvolupant són:
 
-         3. Suport al medi escolar, que consisteix en diferents projectes alguns dels quals són: el reforç escolar, que és un  taller per orientar als pares i mares a fer les tasques escolars amb els seus fills; mediació escolar, en el que es treballa per promoure la cultura del consens, el respecte i el diàleg; tolerància zero a l’absentisme escolar  en el que es fa un seguiment, perquè els nens i nenes vagin a l’escola,  sensibilització sobre la diversitat   i suport a les aules d’acollida.
 
-         4. Espai per Aprendre, que consta  dos projectes: un taller de primera acollida a la població nouvinguda (iniciació a la llengua, la cultura i les tradicions)  i,  un altre,  anomenat “ Desenvolupament d’habilitats personals i socials”, que vol posar a l’abast de la població  eines per resoldre necessitats quotidianes immediates com:  emplenar formularis, orientar sobre cursos formatius per adults, fer tallers de comprensió escrita per a les persones que es volen treure el carnet de conduir, introducció a la llengua catalana, etc.
 
-         5. Atenció i suport a la primera infància per  donar suport a les escoles bressol del barri amb una activitat d’estimulació psicomotriu a infants en situació de risc social.
 
-          6. Prevenció i atenció a la violència familiar i/o de gènere. S’ha elaborat un protocol de coordinació de situacions de violència de gènere, familiar o infantil amb la col·laboració de l’IMSS i la conselleria de Polítiques per a la Igualtat de l’Ajuntament. I es dóna suport a la Comissió de la dona per executar el projecte:“Dona, dóna valor a la teva vida”.
 
-          7. Dinamització d’espais de trobada comunitaris, en el què es treballa des d’una vessant socioeducativa en l’espai públic, com és el carrer,  per fer de pont entre infants i joves que estan al carrer i les entitats i els recursos de la zona per tal de detectar les seves necessitats.
 
-          8. Veïns actius per a la convivència, tracta d’aconseguir la corresponsabilitat en l’ús, manteniment i gestió comunitària dels espais col·lectius per millorar la convivència al barri.
 
-          9. Foment de les entitats  i de l’associacionisme de la zona, que té com objectiu fomentar la creació de noves entitats al barri; organitzar cursos per fomentar les capacitats de les persones que estan a les associacions i elaborar una guia de recursos de Campclar.
 
 
El pressupost dels 9 programes de l’àrea d’Atenció a la Persona del Pla Integral de Campclar,  des de  setembre d’enguany fins al 2011, és de 743.777 euros, aportats al 50 per cent  per la Llei de Barris de la Generalitat de Catalunya  i l’Ajuntament de Tarragona.
Segells de reconeixement d'administració oberta