Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 El pressupost de l'Ajuntament '09 prioritzarà l'atenció a les persones

El pressupost de l'Ajuntament '09 prioritzarà l'atenció a les persones

El pressupost de l'Ajuntament '09 prioritzarà l'atenció a les persones

El pressupost municipal serà de 201 milions d'euros
14/11/2008
El tinent d’alcalde de l’àrea de Gestió Econòmica i Pressupostària, Pau Pérez, ha presentat en roda de premsa les línees generals del que serà el pressupost de l’Ajuntament del 2009 i ha assenyalat que «tenint en compte la situació de crisi econòmica que estem vivint, l’equip de govern   parteix de dues premisses: unificar els esforços econòmics en l’atenció a les persones i augmentar les inversions, tot dins d'una contenció de la despesa corrent ».
 
 El pressupost de la despesa corrent per a l’any 2009 serà d’uns 143  milions d’euros,  només augmentarà un 2,7 per cent, però es canviarà de forma important la seva distribució, si ho comparem amb els pressupostos d’enguany. El tinent d’alcalde, Pau Pérez, ha afirmat que “el canvi ve provocat perquè  el govern municipal vol dedicar tots els esforços econòmics als serveis a les persones, especialment, a l’ensenyament, els serveis socials, la formació i l’ ocupació. En conseqüència hi ha una reducció de despeses d’algunes conselleries, per exemple, l’alcaldia, baixa un 35,8 per cent. També es  redueixen en un 40 per cent les despeses protocol·làries , cosa que afecta a totes les conselleries, i el 2009 els sous dels regidors es congelaran”.
  
D’altra banda, com a contrapartida,  es preveu que les despeses dedicades a l’ocupació i formació de persones en situació d’atur,  augmentaran un 90 per cent, respecte al pressupost d’enguany. Aquest increment és històric perquè la partida es duplica.  Els diners dedicats a ensenyament augmentaran un 8,4 per cent, per la posada en funcionament de quatre noves escoles bressol municipals (Francolí, Sant Pere i Sant Pau, Joan XXIII i la Móra);   els serveis socials tindrà un increment del  9 per cent, principalment  per la tasca que s'ha d'iniciar per la Llei de la Dependència i, els serveis de la guàrdia urbana, també augmentarà un 9 per cent, ja que   s'incorporen 25 nous agents als 50 nous de l'any passat, fins arribar a 100 en quatre anys.
També cal assenylar, que l’àrea de promoció econòmica i turisme tindrà un increment del 40 per cent, per executar el Pla de Competivitat que consistirà en la creació d’un Consorci.
 
Els ingressos municipals patiran un estancament derivat de la crisi dels sectors estratègics i a la contenció d’impostos i taxes municipals , però això està compensat per dos aspectes : el manteniment fiscal i perquè hi ha determinats impostos que tenen un impacte diferit en el temps.
 
Inversions
Pel que fa a les inversions previstes per l’any vinent estaran al voltant dels  58  milions d’euros, quatre vegades  més que les d’enguany.
Les principals són (en milions d’euros):
- Cobriment de la piscina de Sant Salvador, 1
- Estadi del Nàstic i Ciutat Esportiva, 30 milions a 3 anys. (10 milions, l’any 2009)
- Nova Rambla a Campclar, 5,6
- Inversions a la Part Alta, 1,6
- Contenidors soterrats, 6,4
- Noves llars d’infants (Sant Pere i Sant Pau, Joan XIII i la Móra), 4,5
- Clavegueram el Serrallo, 2
- L’Anella Verda, 3
Inversions que ja estan en marxa:
- Escales Palau Congressos, 1,3
- Remodelació Parc del Miracle, 0,8
- remodelació del  Pont del Diable, 2
- Nova caserna de la Guàrdia Urbana, 3
- Teatre Tarragona, 7 
 
  Cal dir, que s’ha elaborat un pla de millora de gestió per a les empreses municipals amb una significativa reducció de l'aportació de l'Ajuntament.
Segells de reconeixement d'administració oberta