Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 El proper 31 de juliol s'inaugura la nova Oficina Local d'Habitatge

El proper 31 de juliol s'inaugura la nova Oficina Local d'Habitatge

El proper 31 de juliol s'inaugura la nova Oficina Local d'Habitatge

L'OLH s'inclou dins la Xarxa de mediació per al lloguer social de la Generalitat
25/07/2008
Aquest any 2008, el Servei Municipal d’Habitatge ha posat en marxa nous serveis que responen al compromís polític de treballar per a normalitzar el tema de la vivenda i afavorir l’accés a habitatge a preus moderats.
 
·         A inicis d’aquest any, es va firmar el conveni per la creació l’Oficina Local d’Habitatge (OLH) que centralitza totes les gestions tècniques i serveis que hi ha entorn de l’habitatge a Tarragona, com ara l’expedició de les cèdules d’habitabilitat de segona ocupació, la gestió de Test d’Edificis i d’Idoneïtat i la tramitació de subvencions per a la rehabilitació d’edificis, entre altres qüestions tècniques. Fins ara, s’han tramitat 10 expedients d’ajuts a la Rehabilitació de façanes i 27 per a la instal·lació d’ascensors. L’OLH ja porta 4 mesos funcionant.
 
·         El proper 31 de juliol s’inaugurarà un nou espai exclusiu per l’Oficina Local d’Habitatge, que també estarà ubicat  al c/ Descalços.
 
·         El passat mes de juny és va signar un Conveni entre l’Ajuntament de Tarragona, el Departament d’Habitatge de la Generalitat, Adigsa  i el  Servei Municipal de l’Habitatge amb l’objectiu d’incrementar l’oferta d’habitatges de lloguer a preus moderats. Aquest es un programa molt complert que
s’inclou dins la Xarxa de mediació per al lloguer social de la Generalitat i ofereix la possibilitat a les persones amb dificultats per accedir al mercat de l’habitatge poden disposar d’una vivenda de lloguer amb un preu màxim de 450€ al mes i, d’altra banda, els propietaris de pisos poden posar-los en lloguer amb unes garanties de manteniment i pagament. Fins al moment, en els dos mesos de funcionament d’aquest nou servei s’han signat tres contractes de pisos que han entrat a formar part d’aquesta borsa de lloguer social.
 
·         Entre les subvencions que gestiona directament l’Oficina Local d’Habitatge es troba el “Lloguer just”, posat en marxa des de l’obertura de l’OLH  i ofereix subvencions per ajudar a pagar el lloguer a arrendataris amb risc d’exclusió social perquè el preu del lloguer excedeix el 30% dels seus ingressos d’acord amb els criteris establerts per la Generalitat. Les ajudes atorgades poden anar dels 20 als 240€ mensuals i durant aquest any se n’han tramitat 251 sol·licituds i, en aquests moments, 90 més estan en procés.
 
·         Pel que fa a la promoció d’habitatge públic, properament l’Ajuntament disposarà de 77 habitatges. En aquest sentit la tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Victòria Pelegrín, afirma que “la construcció d’habitatge públic és una de les prioritats i tot i que ha estat un any marcat per la manca de sòl s’han projectat 77 habitatges en aquest any de gestió, les properes promocions es repartiran per tot el territori ja que un dels objectius bàsics és no sectorialitzar la construcció d’habitatge social.”
 
Aquest any els 77 habitatges són:
o   8 habitatges de venda al carrer Francolí de Sant Salvador, que s’entregaran en un termini de 6 mesos.
o   9 habitatges de lloguer al carrer Smith, la construcció finalitzarà aquest mes.
o   8 habitatges de lloguer en construcció, 2 al carrer Civaderia i 6 a Peixateries Velles.
o   52 habitatges de venda a Rodolat del Moro, la llicència d’obres es troba en tràmits administratius, està previst començar les obres a finals d’aquest any.
 
·         El Servei Municipal d’Habitatge, a més, gestiona tot el procés dels contractes d’obres i serveis que l’ajuntament deriva i des de l’1 de juliol s’encarrega de la gestió dels Plans Integrals de Camp Clar i Part Alta.
 
·         El SMH treballa per a enllestir per l’1 de novembre la posada en marxa de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’avinguda Doctor Mallafré, destinada a la implantació dels Mossos d’Esquadra a la ciutat.
Segells de reconeixement d'administració oberta