Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 El Serrallo transforma tres dels carrers per a vianants i canvia tota la xarxa d'aigua i clavegueram

El Serrallo transforma tres dels carrers per a vianants i canvia tota la xarxa d'aigua i clavegueram

El Serrallo transforma tres dels carrers per a vianants i canvia tota la xarxa d'aigua i clavegueram

Les obres, que han finalitzat vint dies abans del previst, permetran que el barri mariner deixi d’inundar-se quan plou
10/12/2009

 

El Serrallo estrenarà, el proper dissabte 12 de desembre, una imatge renovada. Tres dels carrers més emblemàtics del barri, Sant Andreu, Callao i Espinach, seran de vianants, mantenint l’accés restringit per a sortida de vehicles dels pàrquings privats. Així mateix, el gruix de les obres s’han centrat en el canvi de tota la deficient xarxa d’aigua i clavegueram, així com la pavimentació i soterrament de serveis. Els onze carrers del Serrallo també s’han reasfaltat i s’ha preparat la xarxa per al posterior soterrament de serveis. Amb la substitució de totes les conduccions de clavegarem es posarà punt i final a un dels principals problemes del Serrallo: la seva inundabilitat.

El cost de les obres ha estat de 1.917.215,36 euros, 1.133.093,95 dels quals han anat a càrrec del Fons d’Inversió Local i els 784.121,41 restants per part de l’Empresa Mixta d’Aigües de Tarragona.

Les obres d’urbanització i millora del Serrallo van començar el maig de 2009 i han finalitzat vint dies abans del previst. 

Detall de les obres

  • C. Trafalgar: substitució del clavegueram i aigua, i col·locació d'un nou enrajolat.
  • C. Sant Andreu: urbanització del carrer per a l'ús exclusiu per als vianants, substitució del clavegueram i instal·lació de fanals i bancs.
  • C. Callao: urbanització del carrer per a l'ús exclusiu per als vianants, substitució del clavegueram i de la xarxa d'aigua, i col·locació d'un nou enrajolat, fanals, jardineres, bancs i papereres.
  • C. Espinach: reasfaltat i substitució de la xarxa d’aigua i el clavegueram i urbanització del carrer per a l'ús exclusiu per als vianants. La transformació d’aquest carrer per a vianants no estava prevista al projecte original, però a petició de l’associació de veïns del barri s’ha transformat en d'ús exclusiu per als vianants.
  • C. Sant Pere: substitució de la xarxa d’aigua i clavegueram, i reasfaltat.
  • C. Gravina: substitució de la xarxa d’aigua i clavegueram, i reasfaltat.
  • Ptge. Sant Pròsper i pl. Bisbe Bonet: substitució de la xarxa d’aigua i clavegueram.
  • C. Sant Joan: substitució de la xarxa d’aigua i clavegueram.
  • C. Salou i C. Llepant: substitució de la xarxa d’aigua i clavegueram, i reasfaltat.
 
Els principals problemes que presentava la xarxa de clavegueram eren l’estancament de l’aigua i la degradació de les parets de la canonada de formigó. A més a més, hi havia escomeses mal connectades amb despreniment de les parets de la canonada, la qual cosa provocava una obstrucció de l’aigua i en algun lloc s’havia corromput tant la canonada que, fins i tot, havia desaparegut. Aquest deteriorament provocava que, en molts casos, les aigües residuals anessin al freàtic. Un problema que, després de cent anys, quedarà resolt.
 
Per aquest motiu, una de les millores introduïdes ha estat substituir per material de PVC el formigó per resoldre per sempre els despreniments de les parets de les canonades antigues. Amb el nou sistema també s’evitarà l’estancament de l’aigua, que contribuïa a la seva degradació. També s’ha augmentat el diàmetre de les canonades, amb la qual cosa s’inundaran amb menys facilitat els carrers del Serrallo i desguassarà abans. Es resol així un dels problemes endèmics del barri mariner.

 

Inauguració i dinar d’Ematsa als veïns per les molèsties de les obres

L’acte d’inauguració de les obres començarà a les 13 h amb els discursos de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; la subdelegada del Govern, Teresa Pallarès; la presidenta de l’Associació de Veïns del Serrallo, Carme Pedrol; i el president de l’Associació de Comerciants i Restauradors del Serrallo, Matias Leandro. A continuació, a les 14 h, Ematsa ha organitzat un dinar per 250 persones on es conviden a tots els veïns del barri en agraïment per les molèsties causades durant aquests mesos d’obres. El dinar serà a l’interior de la Confraria de Pescadors.
 
 
Tarragona, 9 de desemebre de 2009

 

Segells de reconeixement d'administració oberta