Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 El Servei de Política Lingüística celebra el primer aniversari

El Servei de Política Lingüística celebra el primer aniversari

El Servei de Política Lingüística celebra el primer aniversari

Aquest dijous 16 d'abril es farà un acte oficial a Casa Canals a les 20h
15/04/2009
El Servei de Política Lingüística de l’Ajuntament, que coordina la tinenta d’alcaldia Rosa Rossell, celebra demà dijous, 16 d’abril, el primer aniversari. Per commemorar el primer any de vida d’aquest servei municipal, s’ha previst un acte obert al públic a la Casa Canals. Durant l’acte, que començarà a les 20h, es comptarà amb la participació de Carme Junyent, antropòloga lingüística i professora de la UB, que oferirà una xerrada sobre la diversitat lingüística a Catalunya i sobre el paper de la llengua catalana en aquest context. A més, presentarà el llibre De la consciència a la conducta. L’experiència de Tallers per la Llengua.
 
Tallers per la Llengua és una entitat que es dedica a elaborar i impartir tallers adreçats a fomentar l’ús social del català. Amb una voluntat clarament pedagògica i adoptant recursos procedents de la psicologia, les sessions de Tallers per la Llengua tenen com a objectiu despertar la sensibilitat envers la diversitat lingüística global, la situació actual de la llengua catalana i la necessitat d’adoptar conductes lingüísticament assertives que permetin garantir per al català la funció de llengua comuna arreu dels Països Catalans. El llibre ha estat coescrit per diversos membres de l’entitat i compta amb pròleg d’Isabel-Clara Simó.
 
Per la seva banda, Rosa Rossell, consellera de Política Lingüística, farà un balanç sobre el primer any d’activitat del Servei de Política Lingüística. Rossell ha convidat a tots els tarragonins a prendre part de l’acte de celebració del primer any de vida de l’SPLAT. “Ens sentim molt orgullosos per haver posat en funcionament aquest servei que va nèixer amb la intenció de garantir l’ús del català en l’administració que és més propera al ciutadà, l’Ajuntament. És per això que convidem tots els ciutadans a prendre part a una festa que té com a finalitat de celebrar les fites assolides durant aquests primers dotze mesos”, ha dit Rossell. “Estem especialment orgullosos que, tenint en compte el greuge històric que suposava que la nostra ciutat no disposés d’un servei d’aquestes característiques, poguem celebrar plegats que ja fa un any que caminem per reforçar la catalanitat de la nostra ciutat”. “Esperem que l’any que ara encetem sigui igual de fructífer que el primer com a mínim i aconseguir així la plena normalització de la nostra llengua en tots els àmbits”, ha conclòs la responsable de l’SPLAT.
 
 
Segells de reconeixement d'administració oberta