Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Els treballs de consolidació de Ca la Garsa, a punt de finalitzar

Els treballs de consolidació de Ca la Garsa, a punt de finalitzar

Els treballs de consolidació de Ca la Garsa, a punt de finalitzar

L'àrea de Patrimoni, que encapçala la tinent d'alcalde Rosa Rossell...
05/05/2008
L’àrea de Patrimoni Històric de l’Ajuntament, que encapçala la tinent d’alcalde Rosa Rossell, està finalitzant aquests dies els treballs de consolidació d’urgència de Ca la Garsa. Les tasques -que es van iniciar al mes d’octubre- han consistit en remuntar els arcs medievals que van caure el passat mes de setembre i en consolidar els que havien quedat dempeus. Així mateix, els tècnics també han instal·lat una tanca de base de blocs de formigó i d’obra damunt de la qual n’han col·locat una altra de metàl·lica amb la finalitat de tancar la finca i protegir el solar de cara a futures actuacions.
 
Una vegada finalitzats aquests treballs, es procedirà a reprendre els treballs arqueològics que han de permetre conèixer l’edifici medieval i els seus precedents de l’època romana i de l’antiguitat tardana. De fet, Ca la Garsa es troba molt a prop de l’antiga plaça del Fòrum provincial que data del segle I. En aquest espai, a l’època visigoda (segles VI i VII) hi havia un conjunt arquitectònic de tipus religiós, relacionable amb una església dedicada a Sant Pere.
 
En total, la intervenció tindrà un cost de 72.000 euros. 30.000 d’aquests seran per les tasques de consolidació, 12.000 per a la instal·lació del tancament i 30.000 es destinaran als treballs arqueològics.
 
Depenent dels resultats de la intervenció arqueològica i estudis de tipus històric que s’han dut a terme, s’estan plantejant, paral·lelament, diferents possibilitats per plantejar el futur d’aquest espai històric, un dels escassos testimonis reconeguts del call jueu de la nostra ciutat.
 
Segons declaracions de la tinent d’alcalde de Cultura, Patrimoni i Ensenyament, Rosa Rossell, “els treballs duts a terme a Ca la Garsa entraran en una segona fase, que consistirà en estudiar el futur de l’edifici medieval. Aquesta solució porta a treballar de forma paral·lela i coordinada el tema de la difusió de la ciutat medieval de Tarragona i el seu passat jueu, com element integrador de l’actual ciutat”.
 
Segells de reconeixement d'administració oberta