Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Engega el Pla d'Igualtat de l'Ajuntament de Tarragona

Engega el Pla d'Igualtat de l'Ajuntament de Tarragona

Engega el Pla d'Igualtat de l'Ajuntament de Tarragona

Aquest serà un treball sobre la realitat municipal en l'àmbit de les polítiques de gènere
15/06/2009
El passat 19 de maig es va aprovar, al Ple municipal, la constitució de la Comissió Executiva per a l’elaboració del Pla d’Igualtat de l’Ajuntament.
 
Aquest pla permetrà promoure la igualtat de gènere i la transversalitat dintre de l’Ajuntament i, consegüentment, millorar les condicions de treball, l'eficiència i productivitat dels treballadors i treballadores, així com fomentar una nova cultura de treball on l'Ajuntament esdevingui un referent de bones pràctiques i responsabilitat social.
 
Aquestes polítiques són necessàries ja que, en el context actual, malgrat que s’ha aconseguit la igualtat formal (igualtat entre homes i dones en la legislació), encara no s’ha aconseguit la igualtat real; és a dir: la igualtat de tracte i d’oportunitats en altres àmbits com el laboral, social, cultural, econòmic i polític.
 
Objectius del Pla d’igualtat municipal
El Pla d’igualtat de l’Ajuntament forma part d’una de les accions estipulades dintre del Pla municipal de polítiques de dones, que es va aprovar per unanimitat el passat mes de gener. Mentre que el Pla municipal de polítiques de dones marca les directrius en matèria d’igualtat dels tarragonins i les tarragonines, el Pla d’igualtat de l’Ajuntament va expressament dirigit a  les persones  treballadores municipals. A més a més, la seva realització serà possible gràcies a un conveni amb la Diputació de Tarragona i el programa “Xarxa d’Agents d’Igualtat”, subvencionat pel Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu.
 
Aquest pla es realitzarà durant els dos propers anys. Ara per ara, s’ha constituït la comissió executiva, que elaborarà i portarà a terme la implementació i seguiment del pla. També s’ha començat la fase de diagnosi que permetrà, mitjançant metodologia quantitativa i qualitativa, conèixer la realitat de l’organització i la situació de partida que hi ha, en matèria d’igualtat d’oportunitats, en el treball a l’Ajuntament.
 
Una vegada finalitzada aquesta etapa de diagnosi, prevista per a final de 2009, s’engegarà el procés de configuració del pla d’actuació, en el qual es definiran els objectius i les mesures a implantar per resoldre les situacions de desigualtat que s’hagin detectat en l’etapa anterior. Una vegada s’acabi aquesta fase, s’implementarà el pla, s’avaluarà i se’n farà el seguiment.
 
Per acabar, cal ressaltar que el Pla d’igualtat de l’Ajuntament és un pla d’actuació que té com a finalitat millorar les condicions laborals dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament. Per tant, el procés d’elaboració està obert a totes les persones que hi treballen i vulguin participar-hi.
Segells de reconeixement d'administració oberta