Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Engega el programa de Veïns Actius per a la convivència a Campclar

Engega el programa de Veïns Actius per a la convivència a Campclar

Engega el programa de Veïns Actius per a la convivència a Campclar

Aquest és un projecte emmarcat dins el Pla Integral del barri
17/10/2008
L’ Associació de Veïns de Campclar, l’Associació de Veïns Campclar-Zona Esportiva  i l’Associació de Veïns Torrenova Esportiva juntament amb l’empresa Entorn desenvoluparan, dins del marc del Pla Integral de Campclar, el programa  Veïns Actius, que técom objectiu principalmillorar la convivència dins les escales de veïns i també   les condicions de vida i cohesió social del barri.
La finalitat d’aquest programa és donar solució als problemes de convivència i  habitabilitat,  però també assessorar en l’organització de les escales veïnals, creant juntes o comunitats de veïns allà on no n’hi ha o donant suport a les que ja existeixen, perquè una major organització veïnal i una millor convivència són fonaments per millorar la qualitat de vida al barri. Aquest programa de suport als veïns no pretén assumir el desenvolupament de les tasques que els hi corresponen,  sinó donar les eines perquè s’organitzin, participin i realitzin una bona gestió comunitària dels espais de la pròpia escala.
L’Associació de Veïns  de Campclar va ser qui va contactar amb la Cooperativa Entorn al saber que havien realizar una intervenció al barri de la Mina de Barcelona i que tenien  experiència en l’àmbit de la mediació. Aquesta Cooperativa, mitjançant un equip de tres persones,   farà de mediadors al barri,  realitzarà una diagnosi de les escales de Campclar i establirà  nivells d’intervenció, segons les necessitats i la demanda dels veïns. 
 
La intervenció  tindrà diferents accions:
 
·         Establir  mecanismes d’organització de les escales o comunitats.
·         Intervenció directa amb els veïns a les escales.
·         Mediació i resolució de conflictes.
·         Elaboració de materials pedagògics que millorin la tasca d’intervenció de l’equip.
·         Intervenció vers les famílies amb dificultats específiques de convivència.
·         Disseny d’activitats de formació.
·         Assessorament jurídic
·         Coordinació amb serveis de primer o segon nivell d’implicació.
 
Els objectius del programa són:
 
·         Contribuir a la cohesió social del barri a través del desenvolupament d’hàbits cívics, de l’organització dels espais comuns i de la millora de la convivència.
·         Potenciar l’organització veïnal de les escales i del barri, sota criteris de corresponsabilitat.
·         Promoure la resolució autònoma de les dificultats  generades en la gestió comuna dels afers col·lectius, a través d’ assessorament adaptats a la diversitat dels veïns del barri.
·         Potenciar la formació de Comunitats de Veïns d’escala capaces de gestionar-se autònomament.
 
El programa Veïns Actius consta de dues actuacions que es realitzaran paral·lelament en el temps. Per una banda, la promoció d’un servei de mediació comunitària al barri - el qual va dirigit a tots els veïns-  i, per l’altra, donar suport a les juntes administradores, comunitats i mancomunitats de propietaris del barri. Aquestes actuacions es començaran a realitzar en les  1400 vivendes  ubicades entre el carrer Riu Llobregat i la nacional 340. La durada d'aques programa, és inicialment, de quatre anys. Els dos primers estaran íntegrament finançats des del Pla Integral.
 
 
 
 
 
 
 
Segells de reconeixement d'administració oberta