Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies 2009 Engega una nova campanya de recollida selectiva a tota la ciutat

Engega una nova campanya de recollida selectiva a tota la ciutat

Engega una nova campanya de recollida selectiva a tota la ciutat

El balanç de l'anterior és d'èxit rotund: augment d'un 71,2% en matèria de recollida d'orgànica i més d'11.000 visites als centres d'atenció ciutadana
Engega una nova campanya de recollida selectiva a tota la ciutat Imatge d'un moment de la roda de premsa
09/10/2009

 

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona engega aquest mes d’octubre una nova campanya de comunicació i difusió de recollida selectiva, que servirà per continuar amb la feina que ja es va engegar el passat mes d’abril del 2009, amb la campanya de recollida orgànica, que pretenia arribar al màxim nombre possible d’usuaris de recollida selectiva d’escombraries.
 
Aquesta primera campanya es va desenvolupar de l’abril al juliol de 2009 i l’eix central va ser l’atenció i informació personalitzada que es realitzava als centres d’atenció ciutadana, on s’atenia als ciutadans de forma directa i se’ls obsequiava amb un cubell per la fracció orgànica, un paquet de bosses compostables i un joc de bosses per facilitar-los la recollida selectiva.
 
Els resultats de la campanya es poden comptabilitzar en més d’11.000 visites als centres d’atenció ciutadana i un augment d’un 71,2% pel que fa a la fracció orgànica. D'aquesta manera es considera assolit el principal objectiu que es perseguia en aquesta primera campanya.
 
Des del dimarts 13 d’octubre i fins al 18 de desembre és vigent aquesta nova tasca de sensibilització, una campanya que pretén seguir fomentant la recollida selectiva, posant especial esment en la fracció orgànica. La campanya, a diferència de l’anterior, ha estat organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili, les federacions d’associacions de veïns i amb el suport de l’AEQT i compta amb la col·laboració dels Fons de Cohesió de la Unió Europea.
 
La campanya es desenvoluparà a través de les següents accions: porta a porta domiciliari amb la tasca d’estudiants de la URV, bustiada d’informació a tots els domicilis on es preveu que no arribi el porta a porta i atenció personalitzada als locals de les associacions de veïns amb el lliurament corresponent del material de la campanya.
 
Pel que fa al porta a porta, 30 estudiants de la URV dirigits per dos educadors ambientals de l’Ajuntament realitzaran visites per diferents barris de la ciutat com a voluntaris ambientals. Aquest grup d’alumnes són estudiants a la URV del projecte APQUA (Aprenentatge dels Productes Químics, els seus Usos i Aplicacions).
 
En les visites s’informarà els veïns sobre la recollida selectiva, se’ls facilitarà un imant per la nevera –que conté tota la informació necessària per a una recollida de brossa adequada- i se’ls donarà una invitació per anar al local de l’associació de veïns corresponent per recollir el material de la campanya: un cubell per separar la fracció orgànica, un paquet de 15 bosses compostables i un joc de tres bosses de ràfia pel vidre, els envasos i el paper i el cartró.
 
Aquests materials només es donen una vegada per cada habitatge, així que els veïns que ja els van anar a recollir a un centre d’atenció ciutadana en la campanya anterior no cal que els vagin a buscar.
 
(El porta a porta es realitzarà en horari de matins d’11.30 a 14:30 h i a les tardes entre de 17 a 21 h).
 

Atenció personalitzada als locals de les AV

  1. AV CampClar. Del 19 al 23 d’octubre
  2. AV Torreforta. Del 26 al 30 d’octubre
  3. AV La Floresta. Del 2 al 6 de novembre
  4. AV Port de Tarragona. Del 9 al 13 de novembre
  5. AV Maria Cirstina, AAVV Muralles de Ponent, AAVV Monestir de Poblet. Del 16 al 20 de novembre
  6. AV Tarraco. Del 23 al 27 de novembre
  7. AV La Unió de St. Pere i St. Pau. Del 30 de novembre al 4 de desembre.
  8. AV Parc Riu Clar. Del 10 al 11 de desembre
  9. AV de la ciutat de Tarragona de St. Ramón i st. Salvador. Del 14 al 18 de desembre
 
(L’horari d’atenció al públic és de 17 a 21 h de dilluns a divendres)
 
 
Segells de reconeixement d’administració oberta